A Nyugat hirtelen miért kezdte támadni eddigi partnerét Oroszországot?


Avagy a NATO miért jelentette ki Oroszországról, hogy mostantól ellenség?


Az éjszaka kemény harcok dúltak K-Ukrajnában ...tucatjával lövik az embereket az ukrán speciális csapatok az ostromhadműveletek alatt -írják a hírügynökségek. Több városban zajlik ugyanaz...ahogy olvasom az ukrán katonáknak könnyű dolguk van a fegyvertelenekkel szemben, akiket már egy pár helyről visszaszorítottak. 

Szerintem gyorsan leverik az ellenállókat.

Moszkva tétlenül nézi a helyzetet, nem tudnak mit csinálni. Be nem rohanhatnak Ukrajnába ...azzal magukat vágnák el. Krímben még megtehették, de ez itt más. Képzelem hogyan érezheti magát Moszkva miután megígérte, hogy segít az orosz-ajkúaknak.

A Nyugat csalódott, hogy az oroszok nem lépnek, pedig rendesen teleszórták a híreket az orosz betörés lehetőségének valószínűségéről. Véleményem szerint Moszkva most ebben a helyzetben úgy vág vissza a legjobban, ha semmit nem tesz,...tudják, hogy a Nyugat mit szeretne elérni, de ezt az örömet nem szerzik meg neki. 

Mindenki a másikra vár...Ukrajna csak egy eszköz a proxy háborúhoz.

Minden esetre a NATO és Európa hadi kiadásait felduzzasztották és gondoskodnak arról, hogy annak folyamatos növelése érdekében a krízis ne hűljön ki. A Nyugat fenn akarja tartani és fenn is fogja tartani az orosz rémképet...valahogyan.

A hidegháborús hangulat elég hirtelen tört a világra. Miért?
Oroszország mindig célpont volt az Elit szemében. Terveik vannak arra, hogy hogyan kellene felszabdalni az országot, s talán a tervekben foglaltakat -amiről már írtam- most kezdik megvalósítani.

Mára Oroszország összefonódott Kínával, amit majd egy hónap végei haditengerészeti hadgyakorlat során nyomatékosítanak a világ előtt. Oroszország nem csak Kínával szövetkezet, de most már Észak-Koreával is. Ez elég meglepő fejlemény.

Tehát a transzatlanti régió Elit csoportja ellenséggént kezeli a Nagy Keleti Tengelyt és le akar velük számolni, s persze minél gyorsabban, mert a Nyugati pénzügyi és gazdasági helyzet roskadozik, s félő hogy mások lesznek a világ domináns egyedei. Valójában háború van, s ahogyan látom a dolgok folyamatosan eszkalálódnak. Válságok, konfliktusok egyre nagyobbak. Szóval ennek nem lesz jó vége.

Egy Világban által végzett friss tanulmány szerint Kína gazdasága az év végére megelőzi az Egyesült Államokat, Japán gazdaságát pedig India kőrözi le.

A mérleg nyelve átbillen és ez nem tetszik a Nyugatnak és ezt akarja megállítani minden erejével. Ezért őrült meg és kétségbeesett helyzetében bomlasztani kívánja a világban még megmaradt békés helyeit. Káosz és zűrzavart fognak előidézni -továbbra is. 

Annak jele, hogy a Nyugat akár egy háború árán is biztosítaná hegemóniáját, az a NATO/USA és szövetségesei készültsége mutatja. Az Egyesült Államok még több tengeralattjáróra tesz szert; felújítja a B-52H bombázókat, s ezeket csak pár napos cikkekben olvastam. 

Szaúd-Arábia nukleárisan felszerelhető nagy hatótávolságú DF-3 azaz CSS-2-es ballisztikus rakétáival villogott a héten megrendezett eddigi legnagyobb hadgyakorlatán, amiket kész bevetni egy Irán elleni támadás során.Ennek nagy jelentősége van és üzeni Rijád, hogy a rakétát, amit 25 évig dugdostak, most használnák is egy konfliktusban.

És igen Irán...no az a másik lerombolandó utolsó bástya a Közel-Keleten, de még Szíria előtt.
Iránról és Szíriáról külön kellene szólni, de van egy olyan érzésem, hogy lesz még rá alkalmam, mert a nyáron ismét rászállnak e két országra, ugyanis akkora járnak le a határidők.

Oroszországot addig fogják cukkolni, amíg medvemódjára bepancsol az ellenségnek. ...ezt a pontot keresik nála is és Kínánál is. Úgy ügyeskedik a dolgokat, hogy Ők lépjenek először, mert nem mindegy, hogy a történelem hogyan beszél majd arról, hogy ki kezdte.

Megjegyzések