Az ELIT megőrült és kétségbeesett helyzetében robbantja a világ stratégiai pontjait.


Szankciók Oroszország és ...az Egyesült Államok helyét velváltó Kína ellen.

Bármennyire is furcsa, de valójában a Kelet-Európában kialakult krízishelyzetért nem Oroszország a felelős, hanem bizony a Nyugat, ami hatalmas gondokkal küzd, s fennmaradása forog kockán.

Egyes elemzők, már teljesen elfelejtették, elfelejtetik az emberekkel, hogy hogyan kezdődött az ukrajnai válság, s hogy hogyan zajlott a katonai puccs Kijev utcáin. Mind egyértelmű, hogy Washington vezényelte le a zavargásokat, bizonyíték is van rá, de mivel ez nagyon kényes dolog, gyorsan az „orosz agresszióra” terelik a hangsúlyt, pedig a „hogyan kezdődött” nagyon fontos, ahogyan Grúziánál is ugyan ez történt.

Ha valaki jobban utána néz a fejleményeknek, akkor láthatja, hogy az agresszor oldalt a transz-atlanti régió kormányzatai képviseli –erről márvolt szó

A Keleti tengely, Oroszország-Kína és szövetségeseik, én úgy veszem ki, hogy csak reagálnak és igen, ha kell, akkor benne lennének egy nagy katonai összecsapásban.
Jelenleg nagyon nagy erőkkel támadják információban, gazdaságilag, pénzügyileg ezt a keleti tengelyt, szó szerint minden oldalról. Kezdve Oroszország szankcionálásával, ami elképesztő lépés és egyértelmű hadüzenetet jelent és amivel most sikerült is recesszióba taszítani az országot.

Washington Kínát fenyegeti

Obama elnök az elmúlt héten négy szövetséges országba látogatott, hogy biztosítsa azokat a Kína ellenes katonai egységről. A látogatás célja nem gazdasági, hanem katonai egyezség megköttetése volt: amerikai támaszpontok létesítéséről tárgyaltak és hogy az Egyesült Államok, ha gyengének is látszik külpolitikában, kiáll a csendes-óceáni térség biztosításáért.

Kína annyira nem nézi jó szemmel a kertjében zajló ellenséges folyamatosan duzzadó katonai építményt és így reagálnia kell. Jelenleg nagy erőkkel a védelmi rendszereit fejleszti az űrben és a ballisztikus rakétasilókban,( furcsa módon 18%-ban angol, német, francia fegyvergyártó cégek támogatásával).

Kína gazdasága komoly fenyegetést jelent a Nyugat transz-atlanti régió bankár elit számára, s ezért ahol lehet, elvágják őket, mint pl. Afrikában, ahol szintén jelen vannak a NATO erők destabilizálni a fejlődni kívánó országokat. Erről annyira nem hallani, pedig ez történik: Afrika újrakolonizálása.

Egy Világbank ICP/ENSZ tanulmány szerint az év végén Kína gazdaságilag lehagyja az Egyesült Államokat. http://rt.com/business/155892-china-overtake-us-economy/ 
http://www.presstv.ir/detail/2014/04/30/360763/china-to-overtake-us-economy-study/
Ez egy nagyon fontos tény, ami gyakorlatilag a lényeg is, ha az ukrajnai válság okát keressük, azaz hogy a transz-atlanti régió az összeomlás szélén áll.

 A mainstream médiában nem beszélnek a hatalma gazdasági problémákról, csak terelnek, de a baj nem ment el, amaz folyamatosan nehezedik Európa és Amerika lakosságára.

Az ELIT megőrült és kétségbeesett helyzetében robbantja a világ stratégiai pontjait.

A Nyugat döbbenetes és elképesztő módon belelendült a világ szankcionálásába. Oroszország után Kína van a listán. Május 1.-jén Washington szankciókkal sújtott nyolc kínai vállalatot és most mindegy, hogy azt az Iránnal kötött ballisztikus rakétaüzlet miatt kapták, mert ez csak egy ürügy. Érdekes, hogy ez pont akkor történik, amikor megjelent a Világbank fenti jelentése

Tehát Kínát és Oroszországot most már egy lapon kell említeni, mert e két nagyhatalom összefonódott minden tekintetben. A hónap végén közös haditengerészeti hadgyakorlatot tartanak, s miközben Oroszország hátrafordít a NATO-nak, egy új ázsiai „NATO” van kialakulóban. A kereskedelmüket szélesítik, és ha lehet nem dollárban, tehát ez is fáj most a Nyugatnak.

A keleti tengely balfelén az USA/NATO folyamatosan növeli haderejét Kelet-Európában a Fekete-tengeren és a Baltikumban földön, vízen levegőben, ahogyan azt a NATO korábban bejelentette –hát nem lazsálnak.

Közben május 1.-én egy újonnan felállított orosz harci helikopterekből álló brigád hadgyakorlatot tart a Baltik államokkal szembe a Pskov régióban. http://en.ria.ru/military_news/20140430/189494181/Russia-Starts-Combat-Helicopter-Training-Flights-on-Baltic.htmlMegjegyzések