Oroszország háborús játékba kezdet a Baltikumban a NATO hadgyakorlat szomszédságában.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy Kalinyingrád megyében megkezdték a Balti Flotta, a légierők és a deszantosok hadgyakorlatát. Korábban figyelmezették a NATO-t, hogy nem ülnek karba tett kézzel és ők is lépni fognak...hát tessék. 

Egyidejűleg Európában startolt a Saber Strike-2014 és a BALTOPS 2014 nemzetközi hadgyakorlat.
„A kalinyingrádi hadgyakorlatban kb. ugyanannyi katona és technikai eszköz vesz részt, mint amennyi a NATO-országok manővereiben” – közölték az Orosz Honvédelmi Minisztériumban.
Innen már Google-fordítással van http://rt.com/news/164972-russia-wargames-baltic-reply/
A Balti-tenger és az ég egyre zsúfolt, mint Oroszország elindítja katonai kiképzés a támadás erők exklávé a Kalinyingrád válasz a kettős háborús játék folyik a közös NATO-erők területén a három balti állam.
A NATO azon határozatát, hogy kettős háborús játékok mellett az orosz határ a Balti nem maradt megválaszolatlan az orosz védelmi minisztérium, amely készített egy meglepetés képzés első csapásmérő erők - tengerészgyalogosok, ejtőernyősök és a nagy hatótávolságú bombázók - közvetlenül a kertben a NATO katonai manővereket.
"Mi végrehajtott katonai képzés egyidejűleg a nemzetközi háborús játékok, amelyek Európában kezdődött, Saber Strike-2014 és BALTOPS-2014," mondta a minisztérium sajtószolgálata.
Zubr légpárnás átkelő (RIA Novosti / Igor Chuprin)
Zubr légpárnás átkelő (RIA Novosti / Igor Chuprin)
Védelmi minisztérium megjegyezte, hogy a katonai erő részt a képzésben, a kalinyingrádi régióban mindenképpen összehasonlítható a NATO-erők koncentrálódnak a közeli területén Észtország, Lettország és Litvánia, ahol Saber Strike-2014 zajlik a június 09-20-és tengeri alapú BALTOPS-2014 képzést tartott a balti-on június 06-21.
Az orosz manőverek során alkalmazhatnak haditengerészeti csoportok, tengerészgyalogosok, leszállási műveletek a levegőben lévő erők, légvédelmi képzés és égetés gyakorlása front-line repülés.
"All-arms haditengerészeti csoportok fenntartja határokon átnyúló és tengeri kommunikáció védelem, és elvégzi a képzés és a pusztítás feltételezett támadó tengeralattjárók és harci hajókat," a minisztérium megjegyezte, hogy RBC hírek konnektorba.
Orosz hadsereg kétéltű hajó RFS Kalinyingrád megközelíti a dock (Reuters / Agencja Gazeta)
Orosz hadsereg kétéltű hajó RFS Kalinyingrád megközelíti a dock (Reuters / Agencja Gazeta)
Az ejtőernyős divízió Pszkov lesz képzés működési telepítését Kalinyingrád, míg Marines lesz képzés megvédeni a parti vonal esetleges tengeri viseli kirakodás és az is fog végezni, izolálása és felszámolása illegális fegyveres csoportok.
Az Air Force az, hogy a tűz támogatás Su-34 vadász-bombázók és Mi-24 helikopterek támadást.
Su-34. (RIA Novosti / Vladimir Astapkovich)
Su-34. (RIA Novosti / Vladimir Astapkovich)
Telepítése szuperszonikus Tu-22M3 hosszú távú stratégiai tengeri sztrájk bombázók, amelyek közül néhány csak egy nappal korábban végzett képzés a Fekete-tenger is bejelentették. Együtt a légvédelmi erők fogják járőr a terület, hogy ellenőrizze, hogy a légtérben a képzési biztonságosan lezárták.

NATO képzés balti évente megrendezésre kerülő esemény, mégis ebben az időben a katonák számának részt vevő megerősítve jelentősen. A 2013-ben 1800 katona vesz részt, míg a Saber Strike 2014 lett az eddigi legnagyobb, a 4700 katona és több mint 800 katonai járművek, mint például a M2 Bradley, M1126 Stryker, és a különböző APC: XA-180, XA-202 és az M113 figyelembe részt a képzésben.
Mellett a két NATO háborús játék, a balti államok kezében Baltic Host 2014 katonai együttműködési képzése saját Riga mellett.
Mi-24. (RIA Novosti / Pavel Lisitsin)
Mi-24. (RIA Novosti / Pavel Lisitsin)
Saber Strike 2014 otthont csapatok Kanada, Dánia, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia, Lettország, Litvánia, Norvégia és az Egyesült Államokban.
Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov már nevezte még a forgási hadsereg felépítését közelében az orosz határok ellenséges cselekményt elkövetni közvetlenül megsérti a NATO-Oroszország Alapító Okirat 1997 Lavrov első helyettese, Vlagyimir Titov mondta Interfax.
A háttérben a fejleményeket Ukrajnában, a marha-up a NATO katonai jelenlét mellett az orosz határok, "mint az 08.08.08 háború az Észak-Kaukázusban, inkább teremt további problémákat ahelyett, hogy megoldotta volna, Titov mondta.
Hétfőn orosz külügyminiszter Szergej Lavrov azt mondta , miután találkozott a finn megfelelője Erkki Tuomioja, hogy : "A mesterséges kísérlet, hogy továbbra is a NATO keleti bővítése, progresszió a katonai infrastruktúra keletre, közelebb Oroszország határain, kontraproduktív."

Megjegyzések