Két orosz stratégiai bombázó ismét egy nukleáris rakétacsapást gyakorolt az Egyesült Államok ellen.Az érdekesség az, hogy ez a cím a Putyinék RT oldalán is így található, habár nem erősítették meg a történteket, de nem is tagadták, hanem egy eredeti oldalon olvasottakra hivatkozva magyaráznak, ami itt található: http://freebeacon.com/national-security/russian-strategic-bombers-near-canada-practice-cruise-missile-strikes-on-us/.

Korábbi bizonyított eseteket is felhoznak, amik szintén idén történtek és erről írtam is korábban. Úgy körülbelül 16 incidensre van példa, s mindegyik esetben az amerikai gépek a betolakodókat kikísérték a területről.

A múltheti legutóbbit nagyon nem említik meg az amerikai hivatalok, mert végül a bombázók nem repültek be Amerika fölé, csak a Grönland körül repkedtek, de ez az elemzőknek szemet szúrt, mert a Tu-95 Medve indító dobozzal volt felszerelve.

A bombázók az elemzők szerint a Labrador-tenger felett kilőttek hat AS-15 nukleárisan felszerelhető rakétát, amiknek a hatótávolsága 1800 mérföld. Innen könnyen elérhető lenne Ottawa, New York, Washington, de Georgiában található bázis már nem.
A cikkben pár esetet hoznak fel példaként.

Az Egyesült Államok tábornokai aggodalmuknak adnak hangot a növekvő és egyre gyakoribb nukleáris hadgyakorlat miatt, amire most szeptember közepén is sor fog kerülni Oroszország déli részein.

Az oroszok jelenleg is hadgyakorlatoznak a NATO-val szemközt a balti-tengernél. Aztán most a NATO Ukrajnába is készül az éves hadgyakorlatra, ami szintén mostanában kezdődik.

Amit még fontos megemlíteni, hogy az orosz védelmi miniszter bejelentette nemrég, hogy a katonai doktrínát át fogják írni, amibe majd benne foglaltatik a „megelőző nukleáris csapás” jelszava. A 2010-es változatban csak arról van szó, hogy bevethetnek nukleáris fegyvereket a pl. NATO bázisok ellen.

Szóval ezek elég komoly fejlemények gyermekeim.

Megjegyzések