Vajon a fejlődő orosz nukleáris fegyverek képesek-e elriasztani a NATO szövetségeseket, megakadályozva ezzel a háború kitörését?


Oroszország 2016-ra új interkontinentális rakétát fog hadba állítani, amit „…sem a modern sem pedig a fejlesztett amerikai rakétavédelmi rendszer sem lesz képes megakadályozni, hogy kiüsse a bika szemét.” – üzeni az orosz védelmis Dmitry Rogozin

Aztán bejelentettek, hogy 2020-ra elkészülnek az óriás 100 tonnás Sarmat silóból indítható ICBM-mel , amit stratégiai pontossággal Eurázsia közepén, két helyen állítanak majd be. Az 5500 km-es hatósugárral mérve az egyik akár a Guam-szigeten lévő féltitkos amerikai bázist is elérheti, a mások Londont is lángba boríthatja. Gyakorlatilag teljes lesz a lefedettség.

Aztán újrafejlesztik a szovjet-idők béli vonatra szerelhető kötöttpályás rakétákat, amit 1991 a START egyezmény keretében leszereltek. Ha ez meg lesz teljes lesz a felkészültség. 

Hogy mire? Azt Putyin már elmondta egy nemrégiben lezajlott gálaesten 2015 december 19.-én:
"A globális helyzet messze van a stabiltól: számos fenyegetés és kockázat növekszik és a nemzetközi normák kezdenek elfelejtődni. Nem azt jelenti, hogy el van utasítva, hanem kicsavarják, provokálnak, megkerülik, zsarolnak radikális elemeket alkalmaznak, hogy destabilizálják a nemzetközi helyzetet, így megszerezzék az egész országok feletti kontrolt.
"Frenk álláspontja az, hogy Oroszországnak drágán kell megfizetnie azért, mert kiállt a függetlenedés mellet, amit a krími vagy a szevasztpoli honpolgár szorgalmazott.
"Az világos, hogy senkinek soha nem sikerült megijeszteni, meglepni vagy izolálni Oroszországot és soha nem is fogja tudni. Ez a dolgot már bizonyított az elmúlt századok során, ahogyan már ezt számos alkalommal elmondtam, hogy próbálkoztak 1920’-as években és az 1940’-es években és később is, de nem működött és most se fog. Közben készülnünk kell a különféle nehézségekre és szuverenitásunkra, stabilitásunkra és egységünkre mindig leselkedő fenyegető veszélyekre. 
"Nagy figyelmet kell fordítani határaink megvédésére, biztosítani kell a kormányzat stabil működését és meg kell védeni az orosz érdekeltségeket.
"Oroszország mindig is következetesen cselekszik, hogy védje magát és szuverenitását és azon van, hogy erősítse a nemzetközi stabilitást és támogassa a minden országnak és embernek kijáró biztonságot.  A mostani időkben a helyzet körülöttünk nem éppen könnyű. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az USA tervezi a rakétavédelmi rendszerek kiépítését. A NATO is megnövelte tevékenységét Európában, főleg keleti részen. Tisztelettel jegyezném meg, hogy Oroszország katonai doktrínája továbbra is védelmi jellegű lesz, de mi megvédjük az országunkat, egyszer és mindenkorra.
"Fejlesztenünk kell a stratégiai nukleáris erőinket, amiknek a legfontosabb szerepe van, hogy biztosítsa a globális egyensúlyt (na ez elég nagy badarság mondjuk) és végső soron kizárja az Oroszország ellen indított széleskörű támadás lehetőségét (mondanom se kell ezt is naiv elképzelésnek tartom, de lehet, hogy ezzel Putyin csak a naiv embereknek akart kedvezni).
2015-ra a nukleáris rakéta arzenál több mint 50 újabb interkontinentális ballisztikus rakétával szaporodik. Eltudják képzelni miféle erőt jelent majd ez. Folyatnunk kell ezt a modernizációt a bombázók és a tengeralattjáróknál is."
Rettentő ostoba elképzelésnek tartom azt, hogy a nukleáris fegyverek léte és annak szaporítása csökkentené a háború kitörésének esélyét. Korábban egy bejegyzésben már elmondtam, a következőképpen: 
Csak az ostobák hiszik azt, hogy többé már nem lesznek nagy-nagy háborúk....meg azt, hogy a fegyverkezés, az atombombák elterjedése elrettentő hatású, s majd ez hozza el a békét ...ilyenkor a fejemet fogom....micsoda baromság ez..ezeket a démonikus Elit adja be az emberek agyába....ha így gondolkodsz, akkor tudhatod, hogy agy-mosott vagy. 

Nem, nem nem!!!! bármilyen furcsa, a fegyverkezés, a nukleáris fegyverek fejlesztése, az elrettentő hadmozdulatok, magatartások a jelen civilizációnk pusztulásának esélyét növelik....nem fordítva.

A jelen civilizáció nem ismeri a béke képletét, amelyről a szentírások beszélnek, nem tudják megoldani a problémákat, csak növelni és szaporítani képesek azokat. Gyógyír híján a világban a fűtőhatású fegyverkezések miatt egyre magasabbra és magasabbra szökik a láz, míg végül a test elpusztul...


Ez meg egy MIT hír:
A NATO további keleti bővítése „a szükséges lépésekre” kényszeríti Oroszországot – figyelmeztetett az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.
Alekszandr Lukasevics nem fejtette ki, hogy pontosan milyen lépésekről volna szó, de mi már tudjuk a fentiekből. A külügy magas rangú képviselője szokásos heti tájékoztatóján reagált az ukrán parlament keddi döntésére. A kijevi törvényhozás az ország „tömbön kívüli” státuszának feladásáról és a NATO-csatlakozáshoz vezető út megkezdéséről fogadott el törvényt.
A szóvivő szavai szerint az észak-atlanti szervezet „lehetséges további keleti bővítése elkerülhetetlenül nagyon komoly katonapolitikai eltolódáshoz vezet nemcsak Európában, hanem az egész világon”, és közvetlenül érinti Oroszország nemzetbiztonsági érdekeit. Lukasevics bírálta az ukrán vezetést, amely szerinte a NATO-hoz közeledésre „az Oroszországgal való normális kapcsolatok fejlesztésének alternatívájaként tekint”, és arra figyelmeztetett, hogy ez tovább nehezítheti az orosz–ukrán kapcsolatokat és akadályozhatja „több területen a fontos kérdések megoldását, beleértve a gazdaságot és az energetikát is”.
Érthetetlennek nevezte az ukrán törvényhozás döntésének időzítését, „amikor bizonyos kedvező folyamatok jelentek meg a délkelet-ukrajnai helyzet rendezésében”. Úgy vélte, az ukrán állam euroatlanti kül- és belpolitikai irányultsága aligha járul hozzá az ország mély politikai, gazdasági és társadalmi válságának megoldásához.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ugyancsak élesen bírálta az ukrán parlament döntését a Rosszija 1 állami televíziós csatorna esti vitaműsorának adott interjúban, amelyet Oroszország távol-keleti részén már bemutattak a tévében.

Az orosz diplomácia vezetője kijelentette: már maga az elképzelés, hogy Kijev a NATO-ba törekszik, nemcsak az ukrán népre – amely nem egységes ebben a kérdésben –, hanem az európai biztonságra is veszélyes. „Senki sem gondoskodhat a biztonságáról mások kárára, senki sem lépheti át a hidegháborúból örökölt választóvonalakat” – mondta.


Megjegyzések