Ukrajnai válságfigyelő - folyamatosan frissülIdőnként ránézek a hírekre, hogy mi történik Ukrajnával kapcsolatban és hát azok nem túl biztatóak. Igaz, a diplomaták nagyon optimistán fogalmaznak, főleg az oroszok, de szerintem naivak nagyon. Ukrajnában intenzív harcokról számolnak be, miközben ülnek a nagyok Minszkben, hogy összehozzák a békés megegyezést. De vajon tényleg ez is lenne a cél? Kétlem.

Az amerikai, londoni világelitet ismerve, nem hiszek a békében. Az egész ukrajnai válság arra ment ki, hogy destabilizálják Oroszországot és indokot teremtsenek arra, hogy a NATO-nak nevezett hadsereg terjeszkedjen és tankjait, rakétáit, katonáit felsorakoztassa Kelet-Európában, és hogy még több katonai létesítményeket építsen ki azon a hosszúsági övön. 

A Pentagon egy tucat A-10-es szubszonikus sugárhajtású csatarepülőgép és velük 300 pilótát küld Németországba, hadgyakorlatozni, miközben elvileg békegalambokat eregetnek Minszkben.

Közben Obama Putyinnak megüzente, hogy Oroszországra nehezedő nyomás még inkább fog növekedni, ha úgy tetszik. Igazábol nem pont ezt mondta, nyilván, de ezt jelentette, hiszen a feltétel az, ha Oroszország leállítja magát, egy olyan feltétel ez, ami nem Moszkván múlik. 

A kijevi vezetés készen áll arra, hogy hadiállapotot vezessen be Ukrajna egész területén, ha tovább romlik a helyzet a keleti országrészben - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán, a kormány kibővített ülésén, amelyre a megyei állami adminisztrációk vezetőit is meghívták.

"Én, a kormány és a parlament készen állunk arra, hogy döntést hozzunk a hadiállapot bevezetéséről Ukrajna egész területén. Semmilyen esetben sem fogok késlekedni ezzel a döntéssel, ha az agresszor felelőtlen tettei a konfliktus további komoly eszkalálódásához vezetnek" - fogalmazott az államfő. A hadiállapot idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye (háborús veszély) esetén kihirdetett állapot. Országonként változó rendelkezésekkel jár, jellemzője, hogy korlátozza az állampolgárok, a kereskedelmi vállalatok bizonyos szabadságjogait, a szabad mozgást, szükség esetén a sajtószabadságot, járhat a határok lezárásával, beutazási tilalommal.
Ukrán katonákat képez ki az USA
Az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoka közölte, márciustól Ukrajnában fognak
ukrán katonákat kiképezni a szeparatisták ellen.

Az Egyesült Államok a szeparatisták ellen küzdő ukrán katonákat fog kiképezni Ukrajnában márciustól kezdve - mondta szerdán Ben Hodges altábornagy, az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoka.

Hodges Lengyelországban, a NATO szczecini katonai támaszpontján beszélt erről. Szavai szerint márciusban egy zászlóaljnyi amerikai katona fog kiképezni három zászlóaljnyi ukránt a belügyminisztérium csapatai közül.

Már megkezdődött az állítólag nem túl barátságos találkozó. Az újságírók figyelik, ki hogyan nem mosolyog a rövidke kézfogások alatt. 


...


A CNN hírtelevízió szerint számos kérdésben sikerült megállapodásra jutni az államvezetőknek. A Reuters egy dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy a felek 48 órán belül megállapodhatnak a kelet-ukrajnai tűzszünetről.
A RIA Novosztyi orosz hírügynökség azt írta csütörtök reggel, hogy a csaknem 13 órás tárgyalások után Vlagyimir Putyin orosz elnök elhagyta az üléstermet, és az állami vezetők által kidolgozott dokumentumot már átadták a két szakadár terület, a donyecki és a luhanszki köztársaságok vezetőinek, Olekszandr Zaharcsenkónak és Ihor Plotnickijnak.
Úgy néz ki megállapodtak abban, hogy a hétvégén tűzszünet kezdődjön ismét Ukrajnában. Jó hosszú tanácskozás volt, Putyin szerint Porosenko akadékoskodása miatt. Putyin: "Nem ez volt életem legjobb éjszakája, de megszületett a döntés...". 

Viszont dokumentumot nem írtak alá eddig, pedig az lett volna a vége.

Tehát 15.-étől elvileg leállnak a rakéták és az ágyúk, nem ropognak tovább a fegyverek, de ez volt a Minszk I-nél is, aztán ismét kiújultak a harcok, hát ne legyen így, de az a baj, hogy a nyugati Illuminati nem fogja annyiban hagyni, hiszen a NATO-nak terjeszkednie kell Oroszország irányába, akik tönkreteszik a dollár uralmát. Nem állhatnak le holmi tárgyalás miatt, amit a Merkel, meg a Hollande nagy nehezen megszervezett.

Szinte látom, hogy a bankárelit, világelit vagy mi, fájdalmasan kesereg, hogy Európában bizonyos elemek hátráltatják az előre kijelölt tervet, de van egy olyan érzésem, hogy valamit kitalálnak, hogy a tűzszünet ne tartson sokáig.

Oroszországról nem fognak leszállni! Valahogy, nem tudom, hogyan, de folytatják a konfliktust. 
Megjegyzések