Washingtonban egyre nagyobb befolyáshoz jutott neokonzervatív hálózat elérkezettnek látja az időt a nagy háború megvívására

Ukrajna fegyverszállításokkal való támogatásáról beszélt Ashton Carter a Pentagon vezetői posztjának várományosa. Elmondta, hogy támogatja a katonai kiadások növelését.

„Támogatnunk kell az ukránokat az önvédelemben” – mondta a védelmi tárca volt miniszterhelyettese. „Arra hajlok, hogy lássuk el őket fegyverekkel, beleértve […] a halált okozó fegyvereket is” – tette hozzá az őt meghallgató katonai bizottság elnöke, a republikánus John McCain szenátor kérdésére válaszolva. McCain, na az is aztán.

A politikus a meghallgatáson közölte, hogy támogatja a katonai költségvetésre vonatkozó korlátozás feloldását és a kiadások növelését. 

Kifejezte meggyőződését, hogy javítani kell a kibertámadások elleni védekezést és a válaszadás képességét is.  A jelölt szavai szerint az Iszlám Állam terrorszervezet és Irán kettős és egyformán veszélyes fenyegetést jelent a Közel-Keleten, és szembe kell velük szállni.Stratégiai fontosságúnak mondta, hogy Irakban visszafoglalják az IÁ által elfoglalt területeket.. Hangsúlyozta, hogy az Iszlám Államra tartós vereséget” kell mérni Szíriában és Irakban.

A tárcavezető-jelölt ígéretet tett annak tisztázására, hogy milyen bürokratikus problémák késleltetik a Jordániának irányuléó amerikai fegyvereladást. „Szükségünk van partnerekre a szárazföldön az Iszlám Állam legyőzésében” – mondta Carter, kitérve arra, hogy a királyt biztosították Jordánia minden felszerelést és forrást megkap a terrorszervezet elleni közvetlen küzdelemhez.

Megemlítette, hogy India „arra rendeltetett”, hogy az Egyesült Államok stratégiai partnere legyen.
A várakozások szerint a fizikus végzettségű Carter, aki hosszú éveket töltött a Pentagon alkalmazásában, gond nélkül meg fogja kapni a kinevezéséhez szükséges támogatást a republikánus többségű hírhedt neokonzervatív háborúpárti szenátusoktól.

Az Obama-kormányzat második elnöki ciklusában egyre nagyobb befolyáshoz jutott neokonzervatív hálózatnak sikerült meggyőznie a Fehér Házat, hogy az orosz stratégiai nukleáris erők sebezhető állapotban vannak és így indulhat a háború, persze bolondok, mert mégis, hogyan akarnak megnyerni egy termonukleáris háborút.
Erről itt tovább... http://drabikjanos.com/2014/10/29/a-nuklearis-haborut-nem-lehet-megnyerni/

John Brennan – a CIA igazgatója – és Joseph Biden alelnök tavalyi látogatását követően Donbass-ban kezdetét vette a „terrorista-ellenes” leszámolás. Ez jól szemlélteti, hogy Washingtonban hozzák meg a döntéseket. Kezdettől fogva meghatározó szerepe volt a pénzhatalmi világelitnek - amely nemcsak Amerika pénzrendszerét, de politika rendszerét is irányítja – az ukrajnai válság kirobbantásában és irányításában. 

A jelek szerint Washington a válság súlyosbításában és fokozásában volt érdekelt. Minél tovább tart a válság, annál inkább beigazolódni látszik az a feltételezés, hogy valójában nem is Ukrajna, hanem maga Oroszország a célpont. Nem lehet kizárni, hogy Ukrajna csak ürügyül szolgál az Oroszország elleni háború kirobbantásához, amelynek célja Oroszország feldarabolása.

 Az ukrán válság kikényszerítheti Moszkva megalázó kapitulációját, ami lehetővé teszi a Nyugat számára, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljon Oroszországra. Ha sikerül megvalósítania a világ ma is legnagyobb területű országának a feldarabolását, akkor a pénzhatalmi világelit el tudja érni azt a régóta dédelgetett tervét, hogy Oroszország önállótlan félgyarmati státuszú utódállamai a hegemóniája alá kerüljenek.

 Erre vonatkozóan már számos stratégiai terv készült, de ezek átültetése a gyakorlatba még soha nem volt olyan fenyegető lehetőség, mint ma...


Megjegyzések