Nyugat: Fegyvereket Ukrajnának!


Az ukrajnai konfliktus csak látszólag csendes. Az Egyesült Államokon és a NATO-n keresztül a globális világuralmat akaró rend szervezete feltartóztathatatlanul nyomul előre Oroszország és a BRICS rendszer ellen. Teljesen mindegy, hogy milyen békefolyamatok zajlanak Európában, ez a titkos szervezet megpróbálja aláásni, mert már döntöttek és megkezdik a háború kiszélesítését.

Obama meghosszabbította az Oroszország elleni szankciók időtartamát, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Martin Demsey az USA vezérkar főnöke első ízben beszélt arról, hogy nagyon komolyan fontolgatják azt, hogy Ukrajnának fegyvereket szállítsanak.

Azt hiszem egyértelműen fontolóra kell vennünk a fegyvertámogatást és ez a NATO-szövetségesekkel együttműködve kellene történnie, mert Putyin végső célja, megtörni a NATO-t.” –mondta Dempsey a szenátus fegyveres szolgálatok bizottsága előtt.

Az Egyesült Államok európai parancsnokság vezetője Ben Hodges kedden elmondta, hogy Ukrajna igényli Washington felkészültségét az orosz tankok feltartóztatásához.

Az altábornagy szerint Ukrajna fegyverekkel való ellátása növeli a tétet Oroszország, és Moszkva szerint nem létező kelet-ukrajnai orosz katonák számára. „Amint az orosz anyák látják halott fiaikat, amikor az ár megy felfele, akkor az orosz támogatás elkezd zsugorodni.” –mondta Hodges.

Hodges szerint, ha nincs valami izomerő a diplomácia mellett, akkor az egésznek semmi hatása nem lesz.

Ukajna-NATO hadgyakorlat lesz márciusban.

Az USA, Nagy-Britannia, Lengyelország és Litvánia katonákat fog küldeni Ukrajnába.

Európában vannak most is, akik látják, hogy hová vezethet ez a konfliktus és megpróbálják hűteni a levegőt. Olvastam, hogy az I. világháború kirobbantása előtt, nagyon komoly diplomáciai erőfeszítések folytak, hogy elkerüljék a legrosszabbat.

Közben Németország növeli katonai kiadásait. Oroszország meg nukleáris rakéta-hadgyakorlatot tart.


Ezek a fejlemények rossz irányba vezetik a dolgokat. 

Megjegyzések