Amerika nukleáris csapásra készül Oroszország ellen.

Az AP Pentagon-beli források alapján azt írja, az USA mérélegeli rakéták Európába telepítését.


Az amerikai kormány egy sor agresszív válaszintézkedést mérlegel mondván, hogy Oroszország állítólag! megsértette a hidegháború idején megkötött egyik nukleáris megállapodásukat...na hagyjuk Ibolyát pihenni. Egyebek között azt mérlegeli, hogy rakétákat telepítsen az európai szárazföldre, amelyek megelőző csapást mérhetnének orosz fegyverekre - írta csütörtökön az AP amerikai hírügynökség Pentagon-tisztségviselők korábbi kongresszusi meghallgatására hivatkozva.
Az AP elismerte, hogy Washington ezzel kapcsolatban nem tett hivatalos bejelentést, csak utalások hangzottak el. A védelmi minisztérium elutasította, hogy a témában vezető védelmi illetékes megszólaljon. Joe Sowers alezredes, a védelmi tárca szóvivője mindössze annyit mondott a hírügynökségnek, hogy "minden lehetőséget mérlegelnek" annak biztosítására, hogy Oroszország "ne tegyen szert jelentős fölényre" a szerződés megsértése révén. ...de semmiféle szerződés megszegéséről sincs szó. Nem ez a lényeg, hanem ez ürügy a közvélemény előtt, hogy odavihessék a rakétáikat Oroszország küszöbére -ennyi.
Oroszország cáfolja a paktum megszegését, és azt állítja, hogy a rakétavédelem kiépítésével ilyet éppen az Egyesült Államok követ el.
Az amerikai kormány háromféleképpen válaszolhat a rakétaegyezmény megsértésére hivatkozva, annak címén: védelmet épít ki a szerződésszegő rakétákkal szemben, "ellenerőt" állít fel egy megelőző támadáshoz, vagy "ellensúlyozza" a csapásmérő kapacitásokat, ami magában foglalja a nukleáris erő lehetséges alkalmazását is.
Az európai rakétatelepítésre vonatkozó állításait a hírügynökség Pentagon-tisztségviselők kongresszusi meghallgatásokon tett kijelentéseire alapozta. Robert Scher, Ashton Carter amerikai védelmi miniszter nukleáris ügyekben illetékes egyik munkatársa áprilisban azt mondta: az "ellenerő" azt jelentené, hogy Amerika megtámadhatná a szóban forgó orosz rakétákat. Brian McKeon, a minisztérium egy másik tisztségviselője decemberben arról beszélt, hogy ez a lehetőség magában foglalja a földi indítású szárnyas rakéták európai telepítését.
Scher arról is beszélt, hogy egy másik lehetőség "nem egyszerűen az lenne, hogy megtámadják" az ilyen orosz rakétákat, hanem annak a számba vétele, hogy az Egyesült Államok "miket fenyegethet még Oroszországban". Hans Kristensen, az Amerikai Tudósok Szövetségének nukleárisfegyver-szakértője szerint ez azt jelentheti, hogy az Egyesült Államoknak tovább kell fejlesztenie nukleáris és hagyományos erőinek azt a képességét, hogy más orosz katonai célpontokat is meg tudjon semmisíteni az INF-egyezményt állítólag megsértő rakétákon felül.
Nagy hangsúly van a szerződés megszegésén, de aki érti, hogy mi folyik itt, nem ragad le, hanem átlát a szitán.

Megjegyzések

zoltán üzenete…
Nagyon jól látod a helyzetet !!!!
zoltán üzenete…
xy