Minek lehet jele a NATO katonai hadgyakorlatainak?

Eszméletlen ütemben halad a felkészülés egy jövőbeni összecsapásra- szerintem. Bizonyára elgondolkodik az ember, hogy vajon milyen szándékkal akarják elárasztani Európát amerikai fegyverekkel, s én nem hiszem, hogy csak a pénzről lenne szó, fegyvereladás és miegymás, ami valóban óriási biznisz. 

Azt biztosan nem vesztem be, hogy az oroszok fenyegetnék a világot. Mindenki tisztában lehet, hogy ez kamu szöveg és így egyesek arra is juthatnak, hogy igen, ez csak biznisz, hogy a NATO tagállamok többet költsenek fegyverkezésre a GDP növelése érdekében....és ha nem?

Ha mégis többről lenne szó? Nem csak kereskedelmi fogásról? Ha mégis Oroszország ellen készülődnek?

Nem csak itt, de ugyan ezt a komoly, egyre dagadó katonai építményt láthatjuk a Távol-Keleten is Kína körül. Az Egyesült Államok növeli jelenlétét, amit Peking nem néz jó szemmel és háborút szagol. Vajon alaptalanul?

Ash Carter az amerikai védelmi miniszter propaganda hadjáratozik Európában és ahogy csak tudja, Putyin rendszerét szapulja.

Várhatóan tényleg sok fegyver fogja elárasztani Európát, amiket biztos, hogy használni fognak idővel, természet szerűen. Mint, amikor a színpadi kellékek között látunk egy pisztolyt, s tudhatjuk, hogy az valamikor elsül.


Az oroszok minden nap bejelentenek valamilyen katonai fejlesztést, hogy majd ezt és azt fognak építeni és milyen nagy lesz, nagyobb lesz, mint az eddigi és több és mégjobb lesz. A Nyugat meg mondja a szokásos védekezést álcázó álszent szövegét és nyomul keletre. Atomfejeket és nehéz-fegyverzeteket szeretne betelepíteni. Az oroszok megmondták, hogy ha ez megtörténik, azt nem hagyják annyiban. 

A másik idegölő dolog, hogy már régen beindulta a fegyverkezési verseny és a hidegháború, de mégsem kezelik úgy hivatalosan a világ helyzetét. Mintha álomba aknának ringatni. 

Vagy az is lehet, hogyha a Nyugat elismerné, hogy márpedig hidegháború van, akkor azzal saját magát minősítené vissza a 80'-as évek téves ideológia szintjére. S ugyan ez igaz lehet az orosz félre is: elismernék, hogy megkezdték a fegyverkezési versenyt, gyakorlatilag az egy bejelentés is lenne, amit az ellenség ki is használna.

A hírek egyértelműen hidegháborús hangulatot tükröznek, de mi a garancia arra, hogy azt mondják, ebbű nem lesz semmi, mint akkor se vót. 

 NATO/USA hadgyakorlatok és fegyverek betelepítésének mutatója 


Megjegyzések