USA és a NATO mega-hadgyakorlatot tart Oroszország küszöbénél.

B-52-es stratégiai képességét fitogtatja Európában
Az Amerikai Egyesült Államok és a NATO egyre fokozza katonai jelenlétét Európában, hogy előnyhöz jussanak egy esetleges Oroszországgal való katonai konfliktus esetén, amire nagyon gyúrnak a hadurak. Az aktív készültség, az állandó és egymást érő hadgyakorlatok az orosz felén és a Nyugat részről azt mutatják, hogy benne lennének egy háborúban, ami minden bizonnyal nukleáris világháborúvá fajulhat.
"Ez az eddigi legnagyobb hadgyakorlat, amire én emlékszem" -mondja a Spanyol Királyi Haditengerészet admirálisa.


 A Balti-műveleteket az oroszok is távolról követik. 2012-ben volt Oroszország utoljára hivatalosan résztvevője a hadgyakorlatnak, de azóta a geopolitikai helyzet megváltozott és most már csak külső szemlélő lett. Három orosz hadihajó és egy Szu-24S jelű gép cirkált a helyszíneken ill. repült át a hadgyakorlat területén, amire az amerikaiak csak néztek.


A NATO most kezdte meg a "nagyon magas harckészültségű csapatok" hadgyakorlatát Lengyelországban. Az új haderőnek ez az első telepítési hadgyakorlat. 2100 katona lesz jelen kilenc tagállamból. A Very High Readiness Joint Task Force-ot (VJTF) tavaly alkották meg. Nagyon gyors az iram, az már biztos. 
Bővebben: http://www.hirado.hu/2015/06/08/nagyszabasu-hadgyakorlat-vette-kezdetet-lengyelorszagban-es-a-baltikumban/

A NATO még június 20.-tól belekezd egy másik hadgyakorlatba, ami Európa nagyobb részeit is fogja érinteni, nem csak a Balti-tengert.  


Az ősszel Olaszországban rendezik a Trident Juncture 2015 nevű hadgyakorlatot, állítólag olyan nagy lesz, amilyen még nem volt a vasfüggöny leomlása óta.

Nagy-Britannia védelmi miniszter, a saját 200 atomfejeik mellé, amerikai atomfejek beengedését tette kilátásba, hiszen az oroszok sem tartják be már a nukleáris fegyverekről szóló 1987-es egyezményt. 

Aggasztó az a folyamat is, hogy a NATO és Moszkva között nincs tárgyalási lehetőség, nincsenek az ekkor alkalmazott kommunikációs csatornák, ami növeli annak lehetőségét, hogy valamelyik hibázik és nem tudják a hibát kijavítani és kész a katasztrófa.

Nagyon hangos az Oroszország és a NATO állandó kardcsörtetése, hogy igazából nem is feltétlenül szükséges a csapatoknak közvetlenül megrohanni a másikat, hanem elég egy apró eltévedt rakéta és kész a baj.

Ez már hidegháború és félő, hogy egyre melegszik és szerintem az USA/NATO-val felfegyverzett Illuminati erősnek érzi magát és úgy látja, hogy biztonságban túlélhet egy nukleáris háborút, aminek a célja az lenne, hogy a meg nem hunyászkodó orosz és kínai partnereket elpusztítsák. Kína már jelezte, hogy pekingi vezetés sem fél ha az amerikaiak háborút akarnak.A kínai kormány hivatalos lapjukban The Global Times-ban megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy "a háború elkerülhetetlen lesz", ha nem hagynak fel Peking utasításgatásával, hogy mit ne csináljon a tengerein.
Közben Amerika visszadobta a labdát, hogy azt csinálunk, amit akarunk. Ha ez nem történik meg -üzeni a kínai kommunista-párt-, akkor a konfliktus intenzitása olyan magasra emelkedik, hogy azt el sem tudják képzelni. Azt is írták, hogy ha Amerika háborúzni akar, akkor ők ott lesznek.


Peking többször figyelmeztette az egyesült Államokat, hogy maradjanak távol és ne repkedjenek a szigetei fölött, de őket ez nem érdekli.

Jövőre tervezi Kína-Oroszország és ázsiai szövetségeseik a csendes-óceánon hadgyakorlatot az amerikai terjeszkedés miatt, ami igen aggasztó méreteket ölt.

A Fekete-tengeren ismét történt egy incidens: orosz vadászgépek kergetik el az amerikai hadihajókat a felségterületről.
Egy NATO tiszt (ismeretlen) üzent John Schindlernek az NSA hírszerzés vezetőjének, hogy "valószínűleg a világ háborúban lesz a nyáron és ha szerencsénk van, akkor az nem lesz nukleáris.." Schindler korábban a U.S. Naval War College tanára volt (ha jól olvasom) és elég sok kapcsolata van a magasabb körökkel.

Megjegyzések