Star Wars film és a jelen világhelyzet közötti párhuzam - Hogyan épülhet fel Az Első Globális Birodalom?A minap megnéztem a Star Wars III. epizódját és újból szembesültem azzal, hogy mennyire hasonlít az ELIT szisztémájával -legalábbis az elméletekben ismerhetőbb formájához- az, ahogyan Palpatine szenátor a háttérben kavarva megalapítja az Első Galaktikus Birodalmat és teljes határtalan hatalomra szert tesz, mindenki jól megvezetve. 

Az egész első három rész együtt ezt az ördögien okos terv kibontakozódásáról szól, a gonosz felemelkedéséről és gyakorlatilag a világ geopolitikai helyzete is pont ezen az átváltozáson megy keresztül, hasonló és szerintem hátborzogatóan hasonló módon, ahogyan a filmben megismertették velünk. Mert szerintem ez nem csak egy szórákoztató film volt, hanem egy terv, egy jól ismert tervnek egy szórakoztatóbb kiadása, ami egyenlőre még csak a mozivásznon láttunk..

A terv az, hogy létrehoznak egy geopolitikai válságot azzal a céllal, hogy -mint a sztoriban- létrehozzanak egy globális hadsereget a fenyegetés visszaverés érdekében, ami majd később az elnyomó erőt jelenti, az a Birodalom, az Új Világrend őrzője lenne.

A másik dolog, ami a filmben megjelenik, amikor Padme kifejti politikai nézeteit Anakinnak, hogy a Köztársaság a gonosz valójában a szenátorral az élen, de a tömeg mögéje áll és egy későbbi jelenetben mondja, hogy "tapssal üdvözlik a rabságot".

A gonosz ott van, ahol nem gondolnád.

Úgy vélem, hogy az internetes társadalom is jól megvan vezetve és nem tudja igazán ki a jó és ki a rossz, s éppen ezért nem érdemes senkik mögé állni...még Putyinék mögé sem, mert ki tudja, lehet, hogy Ő maga " a nagyúr", mert nem tudhatod és úgy meg vagy zavarodva, hogy tiltakozol ez ellen a gondolat ellen. 

Mocskos játéknak vagyunk a szemtanúi. A jók és a rosszak közötti küzdelem pusztán szemfényvesztés, csak a média ad neki valóságszagot.Egy szó mint száz, az orosz-Kína szövetséget és a Nyugatot egymásnak akarják ugrasztani. Oroszországnak a feladata, hogy felvegye ezt a filmben szereplő szakadárokéhoz hasonló magatartást, a Nyugat meg a Köztársaságiakat jelentené, de minkét oldalt ugyanazon zsinóron rángatózik (tudatosan, vagy nem tudatosan)-ez fontos észrevenni.  

Egyébként nem számít az, hogy a zsinóron rángatottak tudnak-e arról, hogy ők mit szolgálnak. Pl. Putyinék tudatosan összejátszanak, vagy valóban úgy gondolják, hogy a Nyugat ellenség, aminek tényét, pár napja, dokumentumba is rögzítettek első alkalommal. A mi szempontunkból ez mindegy, ez csupán apró taktikai kérdés.

A lényeg, hogy komoly veszélyben van a világ, mert az ELIT nem hiszem, hogy az Új Világrendet kataklizma nélkül alapítaná meg. Kell neki egy nagy esemény, amit meglovagolhat.

Esetleg van ehhez kapcsolódóan vélemény, gondolat?

Megjegyzések