Ez tényleg csak egy hadgyakorlat lenne? 350 ezer katona, 20 ezer tank, 2450 repülő, 460 harci helikopter, 18 nap.


Húsz országból érkeznek katonai erők a szaúdiakhoz a következő néhány órában egy közös katonai gyakorlat miatt, jelentette vasárnap a szaúdi hírügynökség. Résztvevők:
-Szaud-Arábia
-Jordánia
-Bahrain
-Senegal
-Oman
-Qatar
-Egyesült Arab Emirátusok
-Szudán
-Kuvait
-az Maldív
-Marokkó
-Pakisztán
-Csád
-Tunézia
-Comoro szigetek
-Djibouti
-Malaysia
-Egyiptom
-Mauritánia
-Mauritius
A hírügynökség elmondása szerint az eseményen földi-, légi- és vízi erők egyaránt meg fognak mozdulni, ez lesz a környék egyik legfontosabb hadgyakorlata, mely a legtöbb ország seregiet mozgósítja.
Internet: "Ekkora létszámú hadgyakorlat már egy háborús felvonulás előkészületének is tekinthető."  Egy 350 ezres, jól felszerelt inváziós erő csak az amerikaiak egyetértésével nyomulhat be Szíriába. Ezt az oroszok nem fogják tétlenül nézni. Ekkora hadsereget megállítani csak nukleáris fegyverekkel lehet, de ekkor már nem szíriai polgárháborúról, hanem a harmadik világháború kezdetéről beszélhetünk. 
A hírek szerint a szúdiak szövetségeseikkel együtt az Iszlám Állam elleni fellépésre készülnek, ami nem igaz. A manőverek a Rijád északi részében található, King Khalid katonai városban zajlanak majd. Úgy fegyverek, járművek mint legénység szempontjából ez lesz az elmúlt évek legnagyobb szabású közös hadgyakorlata.

Az, hogy a törökök lövik a kurdokat egy csaló dolog, mert a kurdok nem jelentenek veszélyt Törökországra, ...ez egyértelműen ürügyként szolgál, hogy betolakodjanak Szíriába.
Olvasom a Reuters-t, ami szerint is komoly lehetősége van annak, hogy a NATO országok összeugranak az oroszokkal, szóval a jelen hírekben ezt nem tagadják.
Törökország harcba híva szövetségeseit, habár Washington rázza a fejét, de valójában benne vannak, ugyanis Washington kettős politikát folytat: mindkét oldalon ők állnak, akik ellenzik és akik támogatják a háborút.

Oroszországot most megpróbálják egyre rosszabb színbe feltüntetni, ezzel az iskola/korház lebombázásával...hát nem tudom...ha az oroszok lennének azt szerintem Asszad biztos szólt volna érte valamit, meg különben is mire lett volna jó, mert ha valaki vigyáz a PR-jára, akkor nem keresi a bajt, nem ad alkalmat az ellenségnek, hogy beléje kössön...ez pszichológia
....szóval ez is nagyon átlátszó és jól időzített hamis zászlós akció volt a Nyugat részről...
Nem tudom, hogy tényleg lesz-e invázió Szíriában, de egy biztos...valakik nagy gonddal egyengetik az utat a harmadik világháború felé.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
mielőtt a magyar média lehozta volna az állítólagos iskola lebombázását oroszok által.előtte két nappal,már olvasni lehetett a netten erről és ott két amerikai A10-e gép berepüléséről írtak,de akkor még a pontos bombázási cél nem volt ismert.de az amerikai sajtó már akkor orosz bombázásról írt.érdekes.
Névtelen üzenete…
Ha valaki csak gyorsan átfutja ezt, láthatja, hogy kamu hír, mert ennyi páncélosa még az orosz hadseregnek sincs, pedig ők igen jól állnak e tekintetben. Főkét nem ennek a suttyó társaságnak. És akkor a szállítási nehézségeket nem i vettük...
Névtelen üzenete…
A hír nem kamu volt, tényleg ennyi eszközzel és emberrel vettek részt a hadgyakorlaton. Viszont tényleg csak hadgyakorlat volt...