Oltás-sérült nők videót tettek közzé, hogy felhívják a figyelmet a mellékhatásokra


Nők egy csoportja, akiknek az élete fenekestül felfordult egy kísérleti Covid-oltás után, nemrég készített egy videót, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mellékhatásaikra.

„Helló, Pfizer. Szia Moderna! Szia, AstraZeneca! Hello, Johnson & Johnson” – mondják a nők a kamerának a videó bevezetőjében. „Helló, CDC. Helló, FDA” – teszik hozzá.Az európai és amerikai akcentussal egyaránt rendelkező hölgyek ezt mondják a hallgatóságnak: „Célunk nem az, hogy további megosztottságot tegyünk a vakcinázott és nem vakcinázottak között. Miénk a választás, az információ, de ami a legfontosabb biztonság pártiak vagyunk.”

„Megsebesültünk, megváltozott az életünk, és segítségre van szükségünk” – folytatják a nők. „Az orvosok a válaszokért küzdenek, mi pedig kétségbeesetten várjuk a segítséget. Segíts megosztani történeteinket, segítsd hangunkat hallatni. Segíts összehozni az orvostársadalmat, hogy megkaphassuk azt a segítséget, amelyre oly égetően szükségünk van. Valósak vagyunk, itt vagyunk és vissza akarjuk kapni az életünket. #RealNotRare .”

A világ legnagyobb közösségimédia-cégeinek dolgozó információs kapuőrei úgy döntöttek, hogy a #RealNotRare hashtag potenciálisan félretájékoztatást terjeszt, amint az az alábbi Instagram képernyőképen látható.– Oltóanyag-információkat keres? Az Instagram megkérdezi, ha a felhasználó a hashtaget keresi. „Ha az egészségről van szó, mindenki megbízható, naprakész információkat szeretne. Látogassa meg a Betegségmegelőzési és Betegségmegelőzési Központ webhelyét. A weboldalon olyan információk találhatók, amelyek segíthetnek megválaszolni a vakcinákkal kapcsolatos kérdéseket.”

A felhasználók ezután a CDC webhelyére kerülnek, ha az Instagram által biztosított hivatkozásra kattintanak.

A közösségi oldal felszólításának megkerülése után a felhasználók körülbelül 30 bejegyzést láthatnak oltással sérült emberektől vagy családtagjaiktól.

A keresési eredmények első oldalának alján azonban az Instagram elismeri, hogy más bejegyzéseket rejtett el ezzel a hashtaggal, mert „Egyes bejegyzések nem követik az Instagram közösségi irányelveit.”

Annyit tudunk, hogy több százezer bejegyzés lehet a hashtag alatt, de az Instagram nem engedi, hogy bárki láthassa.Ez csak egy kis példa a cenzúra réseire, amelyeken ezek a nők kénytelenek átkelni, hogy hallattassák hangjukat.

Az egyik nő, aki megjelent a videóban, ezen a héten közzétette a közösségi médiáján, és ezt írta: „Köszönöm azoknak a hihetetlen nőknek, akikkel az út során találkoztam. Köszönöm az erőt, a támogatást és a testvériséget. Az elmúlt hat hónap elviselhetetlen lett volna nélküled, ezért köszönöm. Mindannyian olyan kegyesen kezeltek egy lehetetlen helyzetet, és csak remélni tudom, hogy én is így tettem. Az ön ellenálló képessége és eltökéltsége a nehéz körülmények és a megrendült egészség ellenére is igazán inspiráló.”

Követőinek azt mondta: „A jelenlévő közönségnek – Remélem, hogy mindannyian nyitott szívvel és nyitott elmével rendelkeztek. Sokan életünk legnagyobb kihívást jelentő egészségügyi harcával nézünk szembe, miközben egy erősen vitatott és rendkívül vitatott témán keresztül navigálunk. Egészségünket átpolitizálták, alaposan megvizsgálták és erősen kritizálták. És őszintén szólva, ez egy nehéz helyzet a gyógyuláshoz.”

„Megértem, hogy sokaknak nehéz elhinni, hogy ez megtörténhet” – folytatta. – És nem hibáztatlak, én magam még mindig hitetlen vagyok. Azt is megértem, hogy szkepticizmusa valószínűleg abból a tényből fakad, hogy ez nem történt meg veled vagy a szeretteiddel. És imádkozom, hogy soha ne is történjen. De ez valóságos, és ez történik velünk."

Az oltással sérült fiatal hölgy hozzátette: „Csak remélni tudom, hogy egy napon választ kapunk arra vonatkozóan, hogy ez miért történt, tanulmányokat végeznek a jövőbeni szövődmények megelőzésére, és további kutatásokat végeznek az egészség és a tudomány javítása érdekében. Mindenekelőtt nagyon remélem, hogy senkinek sem kell elviselnie azt, amiben az elmúlt hat hónapban volt részem. Nehéz volt, de mi vagyunk.

Szégyelljék magukat azok, akik megakadályozzák e tanúvallomások meghallgatását, valamint azok, akik gyorsan elutasítják ezeket a személyes beszámolókat, mindezt a politika nevében.Megjegyzések