SOKKOLÓ: Az oltatlan emberek Ausztriában történt drasztikus korlátozása nyomán az EU-főkapitány a Nürnbergi Kódex kidobására szólít fel

Ursula Van Der Leyen, az EU-bizottság vezetője szerdán kijelentette a sajtónak, hogy támogatja a régóta fennálló Nürnburgi Kódex eltörlését és a COVID elleni védőoltás kötelezővé tételét.Ausztriában a 12 éven felüli, be nem oltott személyeket jelenleg szinte teljesen bezárják , csak olyan alapvető feladatok elvégzésére engedik ki a szabadba, mint az étkezés vagy az orvosi rendelés.

A BBC-nek adott interjújában az EU-főkapitány azt mondta, hogy "érthető és helyénvaló" az oltási megbízások mérlegelése, különösen a COVID 19 új Omicron-változata miatt, amelyet mára az EU 12 különböző tagállamában észleltek. .

"Hogyan ösztönözhetjük a kötelező védőoltást, és hogyan gondolkodhatunk arról az Európai Unión belül? Ezt meg kell vitatni. Ehhez közös megközelítésre van szükség, " - kommentálta Van Der Leyen a BBC-nek.
A WHO azonban határozottan arra ösztönözte az országokat, hogy ne vezessenek be utazási tilalmat az Omicron miatt, és megismételte, hogy a korai adatok arra utalnak, hogy a legtöbb Omicron-eset nem súlyos. A világ kormányainak többsége azonban ez alkalommal nem veszi figyelembe a WHO irányelveit .

A Nürnbergi Kódexet 1947-ben, közvetlenül a második világháború után léptették életbe, hogy megakadályozzák a nácik és a birodalmi japánok által a háború alatt elkövetett számos kirívó emberjogi visszaélést.

Különösen szóba került az alanyokon végzett orvosi eljárások beleegyezése nélkül. Ezek az eljárások, amelyeket gyakran olyan emberek parancsnoksága alatt hajtottak végre, mint Dr. Josef Mengele vagy Hideki Tojo, gyakran a kínzás legrosszabb fajtáihoz hasonlítottak. Azóta teljes és proaktív, folyamatos hozzájárulásra van szükség.


Az alábbiakban a Nürnbergi Kódex kérdéses szakaszát közöljük.


Megjegyzések