A kijevi erők elaknásítják a civilek számára biztonságos területekhez vezető utakat.


Az orosz védelmi minisztérium március 30-án kommentálta:

” Az orosz fegyveres erők által Donbászban és Ukrajnában végrehajtott különleges hadművelet első szakaszában az ellenséget arra kényszerítették, hogy erőit, eszközeit, erőforrásait és haditechnikai eszközeit koncentrálja, hogy ezekbe az irányokba kapaszkodjon a sűrűn lakott területeken, így Kijevben is. Lehozni őket a csatatérre, és anélkül, hogy megrohamoznák ezeket a városokat, hogy elkerüljék a polgári áldozatokat, akkora vereséget mérjenek a kijevi rezsim fegyveres alakulataira, hogy az ne tudja használni ezeket az erőket fegyveres erőink fő irányában Donbassban. .
Mindezek a célok teljesültek.

Ezzel párhuzamosan az orosz hadsereg egy másik feladatot is megoldott, mégpedig – Ukrajna nyugati és középső régióiból friss ellenséges erők beáramlásának hiányában professzionális katonai akcióval, a megszerzett abszolút légi dominanciáját felhasználva. modern, nagy pontosságú fegyverek – minden szükséges feltétel megteremtése a Donbass Népköztársaságok felszabadítását célzó művelet végső szakaszához.

Ennek érdekében a kijevi rezsim által nyolc éven keresztül létrehozott hosszú távú védelmi erődítményeket folyamatosan és továbbra is célba vették. Az összes főbb kommunikációs vonal, az ellátás és a tartalék megközelítés teljes ellenőrzés alatt áll. Megsemmisültek Ukrajna légvédelmi rendszerei, repülőtéri infrastruktúrája, jelentős katonai raktárai, kiképző- és zsoldoskoncentrációs központjai. A munka rajtuk folytatódik.
Ezzel az Orosz Fegyveres Erők minden fő feladatát Kijev és Csernigov irányában teljesítették.” – az orosz HM szerint.Az Orosz Fegyveres Erők március 31-én moszkvai idő szerint 10 órától tűzszünetet hirdettek, hogy további humanitárius folyosót nyisson a civilek számára Mariupoltól Zaporozsjáig.


Videó lejátszAz orosz védelmi minisztérium kijelentette, hogy a humanitárius helyzet számos Kijev irányítása alatt álló városban tovább rohamosan romlik, a legkritikusabb helyzet Harkivban alakul ki.Az orosz minisztérium szerint a Nemzetbiztonsági Erők terroristái úgynevezett „repülő halálosztagokat” hoztak létre, amelyek válogatás nélkül tüzelnek a város utcáin.
Eközben az úgynevezett területi védelem erői elaknázták a Harkovba vezető utakat, megakadályozva a civilek behatolását a védett területekre.

Március 30-án Szergej Bolvinov, a harkivi országos rendőrség főigazgatóságának vizsgálati osztályának vezetője arról számolt be, hogy tegnap két ember meghalt, amikor egy aknán robbantottak, és öten megsérültek. Felszólította a civileket, hogy hagyják abba a háborús övezet elhagyását.

LPR-ben Varvarovka faluban egy templomot ágyúztak, ahol civilek bujkáltak. Köztük volt egy orosz katonai riporter, aki megosztotta a felvételt.
A DPR-ben és az LPR-ben élő civileket folyamatosan gyilkolja az AFU az évek óta tartó háború során. A kegyetlen támadások, amelyek során szándékosan nem katonai létesítményeket, hanem civileket céloznak meg, egy másik példája az AFU által alkalmazott embertelen taktikáknak.

Megjegyzések