A TAKARÍTÁS LENDÜLETE MARIUPOLBAN DRÁMAIAN MEGNÖVEKEDETT


A DPR egységek
gyorsan előrenyomulnak a város mélyére, átvágva az ellenséget. Az AFU és a nacionalista egységek védelme szétzilálódott, és az általános vezetés elveszett. Az AFU egységek kénytelenek visszavonulni, csökkentve védelmi vonalukat. Jelentések érkeztek az AFU részéről súlyos veszteségekről. Nagyon sok elhagyott katonai felszerelés, fegyver és lőszer található. Az előrenyomuló DPR egységek is veszteségeket szenvednek.

Az orosz fekete-tengeri flotta hajói tűzzel támogatják a Mariupol elfoglalására irányuló hadműveletet.

A helyi lakosok az ukrán fegyveres erők helyszíneinek és lőállásainak megjelölésével segítik a DPR erőit.

Ennek hátterében a mariupoli nacionalista egységek tagjainak pánikvideói kezdtek özönleni a médiában, és mindenkit arra szólítottak fel, hogy Mariupol Ukrajna, és hogy a DPR-nek és az Orosz Föderációnak sürgősen le kell állítania a Mariupol elleni támadást.

Figyelj, mert meg kell értened a helyzetet, és cselekedned kell. Emlékeztessen minket Mariupolra. Kiabálj róla. Mert nem akarunk posztumusz hősök és mártírok lenni.

A nacionalista zászlóaljak tagjai jól tudják, hogy kevés esélyük van a túlélésre, ha Mariupolból és külvárosaiból DNR-katonákkal találkoznak, vagy ha helyiek fogságba kerülnek. A városban tett akcióik szinte kilátástalan helyzetbe hozták őket.

A Mariupolért folyó harc minden valószínűség szerint legfeljebb két napig tart majd. Ezt követően várhatóan nagyszabású hadművelet veszi körül az ukrán keleti frontot Donbászban. Oroszországból az orosz védelmi minisztérium további kontingensét küldik erre a célra. A jelentések szerint katonai felszerelések tömeges mozgása történt Közép-Oroszországban.

forrás: southfront.org

Megjegyzések