Amit nem fognak elmondani az orosz-ukrán konfliktusról. Kik ezek a nácik Ukrajnában?

 


Egy mini-dokumentumfilm megpróbálja felvázolni Oroszország ukrajnai behatolását, miközben a nyugati médiaforrások továbbra is elhomályosítják a geopolitikai ingovány mögött meghúzódó tényeket.

A videó a konfliktus előtti kontextus feladásával kezdődik, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök február 21-én Ukrajna keleti Donbász régiójában két területet, Donyecket és Luhanszkot független szeparatista köztársaságként ismert el.
„Nyolcévnyi háború után, vagy inkább 8 évig, amikor a donbászi köztársaságokat Ukrajna támadta, mindkét köztársaság gyorsan katonai segítségért fordult Putyin elnökhöz a konfliktus lezárása érdekében” – magyarázza egy narrátor.

„Putyin elnök a következő nyilatkozattal jelentette be Oroszország katonai akcióját:


„A Donbassi Népköztársaságok Oroszországhoz fordultak segítségkéréssel.

„E tekintetben az ENSZ Alapokmánya 7. részének 51. cikkével összhangban, az Oroszországi Föderációs Tanács jóváhagyásával, valamint a Szövetségi Közgyűlés által ez év február 22-én ratifikált barátsági és kölcsönös segítségnyújtási szerződésekkel összhangban. a Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népköztársaság…

„Úgy döntöttem, hogy végrehajtok egy különleges katonai műveletet. Célja, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak volt kitéve.

„És ennek érdekében Ukrajna demilitarizálására és denacifikálására fogunk törekedni. Bíróság elé állítjuk azokat is, akik számos szörnyű háborús bűnt követtek el civilek, köztük az Orosz Föderáció állampolgárai ellen.

„Ukrajna területek megszállása ugyanakkor nem szerepel terveink között. Nem fogunk senkire semmit erőszakkal rákényszeríteni.”

Február 24-én Oroszország katonai egységeket küldött Ukrajnába, miközben az eszeveszett nyugati média hamis narratívaként pörögte fel Putyin indoklását Ukrajna „elnazifikálására”.

A film a továbbiakban felhívja a figyelmet a radikális militáns ukrán neonáci csoportok felemelkedésére, mint például a szélsőjobboldali Azov zászlóalj, amely nyíltan támogatja Hitler harmadik birodalmát és annak fehér felsőbbrendű ideológiáit.

Egy fotón az Azov zászlóalj tagjai egy horogkeresztes zászló mellett pózolnak egy NATO-zászló mellett, miközben egy férfi Sieg Heil náci tisztelgést mutat.

Egy ukrán nő a dokumentumfilmben elmagyarázza, hogyan látott náci szimbólumokat az ukrán erőkön 2014-ben.

„Volt ez a szimbólum, a horogkereszt a sisakjukon és az autóikon” – magyarázta, miközben a filmes megkérdezte: „Ez azt jelenti, hogy nácik?”

– Nos, igen – válaszolta a lány.

Egy másik férfi elmagyarázza, hogy a 2014-es donbászi háború idején ukrán katonák arra kényszerítették őket, hogy „erőszakkal, gépfegyverek alatt énekeljék el Ukrajna himnuszát”.

„Megtagadtuk ezt, mert egyszerűen nem ismerjük a szavakat, és nem is akartuk énekelni. És ezért puskatussal megvertek minket” – magyarázta a férfi. „Amikor tiltakozni kezdtünk, néhányunkat elvitték és oszlopokhoz kötözték.”

– Aztán pimasz vigyorral – folytatta –, elkezdték kirabolni az otthonainkat, kivittek mindent, minden cuccunkat, és bepakolták az autókba. Ezt hívják kifosztásnak."

A videón az is látható, amint az ukrán Aidar zászlóalj tagjai válogatás nélkül lőnek egy donbászi falura, és egy elkeseredett nő sír, aki fia és unokája halála miatt ukrán lövöldözés következtében halt meg.

Az Avoz Zászlóalj tagjai a Fény Katedrálisában tartott ünnepséget is bemutatják , amely a náci párt tüntetéseinek alappillére volt.

Február 25-én Putyin újabb nyilatkozatot adott ki, amelyben részletesebben felvázolta offenzívája lényegét.

„Sőt, a rendelkezésre álló információk szerint, és ezt objektíven megerősítik, a banderovetek és a neonácik nehézfegyvereket, köztük többszörös kilövő rakétarendszereket telepítenek közvetlenül a nagyvárosok központi területein, beleértve Kijevet és Harkovot is.

„Azt tervezik, hogy tüzet hívnak az orosz oldalról, majd Oroszországot hibáztatják a lakónegyedek ágyúzása miatt. Ugyanúgy járnak el, mint a terroristák szerte a világon.

„Még egyszer az ukrán fegyveres erők katonáihoz fordulok. Ne engedjétek meg, hogy a neonácik és a banderovetek emberi pajzsként használják gyermekeiteket, feleségeiteket és öregjeiteket."

A dokumentumfilmen látható felvételek azt mutatják be, hogy az ukrán katonai erők nehéztüzérséget vonultattak fel, miközben elfoglalták a lakóterületeket, gyakorlatilag emberi pajzsként használva az embereket.

Egy másik videóban az ukrán erők nehéztüzérséget állítottak fel két mariupoli iskola között.

A minidokumentum azzal ér véget, hogy Ukrajna február 25-én több ezer lőfegyvert bocsát ki állampolgárainak, hogy ezzel segítse az oroszok kivédését.

„Az oroszok azonban nem léptek be Kijevbe 25-én, 26-án éjjel – magyarázza a videó –, így Kijev újonnan felfegyverzett lakói lövöldözni kezdték egymást.


A dokumentumfilm kétségtelenül rávilágít arra az összetett dologra, amelyet a nyugati média szándékosan zavarossá tett...(mint azt alább látni a 24.hu oldalán), valamint Putyin „különleges műveletének” okait.

A következő fotón, amelyet a Getty Images fotósai készítettek a földön Ukrajnában, még vasárnap, egy ukrán katona látható, akit neonáci Fekete Nap szimbólummal ruháztak fel.

Kövesse a szerzőt a Gettr-en: https://www.gettr.com/user/adansalazarwins


....és itt egy bagatellizáló hazug cikk...


Megjegyzések