Az oroszok kénytelenek lassítani a hadműveleteket, mert a civileket evakuálni kell és az ukrán erők ezt akadályozzák.


Mariupolban továbbra is feszült a helyzet. A DPR és Oroszország közös erői lassan keleti és nyugati irányból nyomulnak előre a város központi kerületeiben.

Előrenyomulásukat nemcsak az ellenséges csapatok közvetlen tüze lassítja, hanem az is, hogy az ellenőrzésük alatt álló területekről, valamint azokról a területekről, ahol a harcok folynak, ki kell evakuálni a civileket. Míg az orosz csapatok a tűz alatt álló civilek evakuálását próbálják biztosítani, az AFU nacionalista erői nem törődnek az általuk emberi pajzsként használt emberek életének megmentésével. A civilek a DPR ellenőrzése alatt álló területeken is félnek elhagyni a pincéket, mivel az ukrán tüzérség továbbra is ágyúzi őket.

Sajnos nincs rá kapacitásom, hogy lefordítsam, pontosan mit mondanak a gyerekek, de a lényeg, hogy az Azov emberek a kijevi erők nem engedik őket elmenekülni, nem mernek előjönni a rejtekekből. 
 

Március 26-án azok a gyerekek, akiknek sikerült megszökniük Mariupolból, megerősítették az Azov-ezred tagjainak embertelen cselekedeteit. Azt állították, hogy az ukrán fegyveresek tüzet nyitottak rájuk, amikor megpróbálták elérni a DPR által védett területeket, még azután is, hogy a gyerekek megegyeztek az ukrán fegyveresekkel. A kezdete óta egy többszintes épület alagsorában bujkáltak, amelyet szinte teljesen elfoglaltak az Azov fegyveresei. Az épület elpusztult. Az ukrán nacionalisták menedéküket elhagyó civileket próbáltak megölni.

Ahogy a DPR és az Orosz Föderáció egységei elfoglalják Mariupolt, egyre több szemtanú beszél az AFU háborús bűneiről. Ez a tartalom törlésre került az MSM közösségi médiából, mint például a Facebookról, Instagramról, Twitterről stb. Az ilyen videós tanúságtételeket továbbra is biztosítjuk angol felirattal vagy hangos narrációval.

Arra biztatom olvasóimat, hogy akik hajlandóak és képesek lefordítani és hangot adni az ilyen videóknak magyar nyelven, írjanak a hegedusakos@yahoo.com-ra.

Megjegyzések