Biden közelgő élelmiszerhiányra figyelmeztet – „Ez valóságos lesz”
Joe Biden elnök az orosz-ukrán háborúra és a nyugati nemzetek által bevezetett szankciókra hivatkozva figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a jövőben élelmiszerhiányra számítsanak.

Az elnök figyelmeztetést adott a NATO brüsszeli központjában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, miután a régióból származó műtrágyával és búzával kapcsolatos növekvő élelmiszeripari aggodalmakra kérdezték.
– Ami az élelmiszerhiányt illeti. Igen, beszéltünk az élelmiszerhiányról. És, és igazi lesz.”

„A szankciók ára nem csak Oroszországra vonatkozik. Rettenetesen sok országra rá vannak kényszerítve. Beleértve az európai országokat és hazánkat is” – folytatta Biden. „És mivel Oroszország és Ukrajna is Európa kenyérkosárja volt például a búza tekintetében, csak egy példát említsünk.”

De a G7-ben hosszas megbeszélést folytattunk az Egyesült Államokkal, amely a világ harmadik legnagyobb búzatermelőjével rendelkezik, valamint Kanadával, amely szintén jelentős, jelentős termelő.

Biden elmondta, mit terveztek Amerika és „európai barátai” a közelgő válságra:

„És mindketten arról beszéltünk, hogyan tudnánk gyorsabban növelni és terjeszteni az élelmiszert. Emellett arról is beszéltünk, hogy felszólítunk minden európai országot és mindenki mást, hogy vessenek véget a küldés kereskedelmi korlátozásainak, az élelmiszerek külföldre küldésének korlátozásai.

Éppen ezért európai barátainkkal azon dolgozunk, hogy mi lenne, mi lenne az, ami segít enyhíteni az élelmiszerhiánnyal kapcsolatos aggodalmakat. Beszéltünk egy jelentős, jelentős amerikai beruházásról is, többek között a humanitárius segítségnyújtás, beleértve az élelmiszer-ellátás biztosítását illetően is, ahogy haladunk előre.”

Biden kijelentései több, az amerikaiakat sújtó gazdasági válság nyomán születtek, beleértve azt is, hogy meg kell küzdeniük a megugró gázárakkal.

Megjegyzések