Ez az eszmék háborúja. „Oroszország nélkül nincs emberiség." "Ha ezen a Földön akarsz élni, el kell fogadnod Oroszországot független szuverén szuperhatalomként."


Oroszország ukrajnai harca Amerikát és a „globális liberális eliteket” célozza meg Alekszandr Dugin orosz ultrajobboldali ideológusa szerint, akit „Putyin agyának” „Putyin Raszputyinjának” és „a világ legveszélyesebb filozófusának” neveztek." Arra is figyelmeztetett, hogy egy orosz vereség a világvégét jelenti.

A neves orosz filozófus, történész és szociológus Alekszandr Dugin szombaton az Al-Dzsazírának adott interjújában azt állította, hogy Oroszország egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe, és így a jelenlegi konfliktusban sikeres lesz.

Oroszországnak győzni kell. Nincs más választásunk” – mondta. "Ez egzisztenciális fenyegetést jelent számunkra, így a győzelem az egyetlen választásunk."

„Győzelmünk után a világ már nem lesz olyan, mint ma” – tette hozzá.


Arra a kérdésre, hogy az ukrajnai harc végső soron az Egyesült Államok ellen irányult-e, Dugin, akinek a geopolitikai alapjai az 1990-es évek végén segítettek átformálni az orosz politikai és katonai elit nézeteit, és új formát adott a nyugati nemzetekkel szembeni régi előítéleteknek. „eurázsista” ideológia szerint, igennel válaszolt.

"Ez egy harc az amerikai hegemónia ellen, de nem csak az amerikaiak hegemóniája ellen" - mondta, hozzátéve, hogy a jelenlegi konfrontáció "a világ uralmát igyekvő globális liberális elit ellen is" irányul.Az antiliberális filozófus különösen azt állította, hogy Oroszország „a hegemón totalitárius liberális rendszer ellen harcol, és nem az Egyesült Államok ellen mint ország, Európa vagy Ukrajna mint ország ellen”.

„Ez egy háború (ezek) az elvek ellen”
– hozzá tette: – Ez az eszmék háborúja.


Dugin azt is állította, hogy Oroszország igyekszik biztosítani más nemzeteknek az „önrendelkezési jogát”.

„A liberális világrend ellen harcolunk, és azért, hogy más nemzeteknek és kultúráknak biztosítsuk az önrendelkezési jogot, ahelyett, hogy az amerikaiak bábjai lennénk” – mondta.

Az Associated Press

Egy katona cigarettázik, miközben egy lerombolt épület mellett sétált, miután bombamerényletet hajtottak végre a kijevi Satoya negyedben, 2022. március 20-án, vasárnap. (AP Photo/Rodrigo Abd)

Dugin szerint, ha Donald Trump volt elnök maradt hatalmon, a jelenlegi forgatókönyv soha nem bontakozott volna ki.

„Ha Trump még mindig hatalmon lenne, mindez nem történt volna meg” – mondta. „Reális volt, és tartózkodott attól, hogy nyomást gyakoroljon ránk. Nem törődött túl sokat Ukrajnával vagy a NATO terjedésével.”

A Vlagyimir Putyin elnök szerepére vonatkozó kérdésre Dugin kijelentette, hogy az orosz elnök némileg „uralkodói vagy császári pozícióban van”, megjegyezve, hogy Katar – ahol az al-Dzsazíra székhelye van –, amelynek monarchiája van, „nagyon jól teljesít”. "nincs ezzel semmi baj."

„Putyin természetes uralkodó, nem azért, mert uralkodó akar lenni, hanem azért, mert mi azt akarjuk, hogy az legyen” – mondta.

„Ez egy népszerű monarchia a közkívánatra” – tette hozzá. „Azt akarjuk, hogy uralkodó legyen, és az orosz állam és szellem megtestesítője legyen.”

Kizárt a vereség lehetőségét, „mert ez nem történhet meg”, és ha megtörténik, „nem lesz Putyin, nem lesz Oroszország és nem lesz világ, amennyire én tudom, mert mindent egy kockára tettünk” – mondta a nacionalista. Az orosz filozófus figyelmeztetett Putyin meghallgatásának fontosságára egy esetleges atomtámadás kapcsán.


„Ha a NATO beavatkozik, a megtorlás természetbeni lesz” „Ezért az a döntés, hogy az utolsó leheletünkig folytatjuk a műtétet, megszületett, és nincs más választásunk, mint a győzelem.”

Arra a kérdésre, hogy tisztázza, figyelmeztet-e arra, hogy egy orosz veszteség orosz nukleáris csapásokat, az azt követő nukleáris holokausztot és a világvégét vonja maga után, Dugin megerősítette, hogy „pontosan” ez a helyzet.


„Ezek az elnökünk szavai” – mondta. "Oroszország nélkül nincs emberiség."


"Ha ezen a Földön akarsz élni, el kell fogadnod Oroszországot független szuverén szuperhatalomként."

Megjegyzések