Magyarország vadászgépeket küldött fel, miután egy repülőgép megsértette a NATO légteret

 forrás: www.zerohedge.com/ 

A magyar légierő ennyi napon belül harmadszor csapott be vadászgépeket egy azonosítatlan repülőgépre, amely Ukrajnából szelte át az ország légterét , és a hírek szerint Szlovákia felé tartott.

A Honvédelmi Minisztérium megerősítette a friss hétfői incidenst, hogy magyar Gripen vadászgépeket küldtek a külföldi repülőgépek  szuverén légtérbe való előrenyomulásának elfogására és meghiúsítására.A magyar média rohamfordításán alapuló hivatalos közlemény szerint : "...a délutáni órákban a NATO Közös Légi Műveleti Központja elrendelte a magyar vadászgépek felszállását, mert egy azonosítatlan repülőgép jelent meg a radaron a keleti részén. országot és Szlovákia felé vették az irányt. A Gripenek a jelzett légteret ellenőrizték, ott járőrözési feladatot hajtottak végre, majd miután meggyőződtek a légtér biztonságáról, visszatértek a kecskeméti bázisra – írta a HM."

A védelmi minisztérium jelezte, hogy a légtér "biztonságos" volt az incidens után, amely miatt a repülőgép gyorsan távozott. A helyi sajtó külön közleménye szerint "a NATO közös légi hadműveleti parancsnoksága azt követően utasította a repülőgépeket a levegőbe, hogy az ország keleti részén egy Szlovákia irányába tartó repülőgép jelent meg a radaron."

Szombat óta ez volt a harmadik alkalom, hogy Ukrajnában közlekedő repülőgépek átlépték Magyarország határát , ami rendkívül riasztó, mivel Magyarország NATO-tag, és a szóban forgó gép valószínűleg orosz lehet.

A hónap elején több légtérincidens is történt a magyar-ukrán határon ...

Érdekes kilátásba helyezi, hogy Magyarország jól tudja, hogy orosz volt, de úgy dönt, hogy elhomályosítja és lekicsinyli az identitást, hogy ne adjon lehetőséget a sólymoknak a NATO eszkalálására.

BBC-n keresztül

Egy korábbi incidens során egy Ukrajnából származó, állítólag annak hadseregéhez tartozó drón több országon áthaladt, mielőtt Horvátországban lezuhant.

Megjegyzések