Oroszország "totális háborúval" néz szembe Nyugatról - mondja Lavrov, hangsúlyozva: "Még mindig sok barátunk van"


A brüsszeli rendkívüli NATO-csúcs másnapján, ahol Jens Stoltenberg megfogadta, hogy Oroszország "súlyos költségeket" fog fizetni "az elkövetkező években" Ukrajna inváziója miatt, és Joe Biden most Lengyelországba látogat, hogy kiemelje. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken visszavágott az amerikai és nyugati szankciókra, és az Oroszország elleni " totális háború" cselekményének nevezte azokat .

A The Associated Press szerint "igazi hibrid háborúnak" nevezte az Egyesült Államok vezetése alatt elnyomott Oroszország elleni izolációs intézkedések összességét, és azt mondta, hogy "totális háborút hirdettek ellenünk" .

Ahogy a The Hill tovább írja a friss megjegyzésekről : "A nemzetközi szankciók egyértelműen ártottak az orosz gazdaságnak, bár Lavrov hangsúlyozta, hogy sok állam nem hajlandó csatlakozni ehhez az erőfeszítéshez."

Lavrov azt mondta: " Sok barátunk, szövetségesünk, partnerünk van a világon , rengeteg szövetségünk van, amelyekben Oroszország minden kontinens országával együttműködik, és továbbra is így fogunk dolgozni" - amelybe legalább Kína és India tartozik. , Brazília és mások – amelyek a globális gazdaság túlméretezett részét teszik ki. Közben...

Az Ukrajnából érkező hírek nem más, mint egy tűzoltócső (gyakran álhírek). Segítségül íme egy pillanatkép a Newsquawk jóvoltából Ukrajnából származó legfrissebb piacmozgató hírekről az elmúlt néhány órában :

Védelem/katonai

 • A Sky News Arabia által idézett ukrán elnök tanácsadója szerint előrelépés történt az Oroszországgal folytatott fegyverszüneti tárgyalásokban; „óvatos optimizmust” fejez ki az Oroszországgal folytatott tárgyalásokkal kapcsolatban; Fennáll a diplomáciai áttörés lehetősége az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon
 • Erdogan török ​​elnök szerint Oroszország és Ukrajna hat megvitatott kérdésből négyben tud kompromisszumot kötni, de a területi viták továbbra is fennállnak.
 • A Kreml szerint az orosz hadsereg javaslatot fog benyújtani Putyin orosz elnöknek, hogyan reagáljon a legjobban arra, hogy a NATO megerősíti keleti szárnyát.
 • Az Egyesült Államok Pentagon magas rangú tisztviselője szerint Oroszország kifogy az ukrajnai háborúhoz szükséges precíziós vezérlésű lőszerből, és az ukrajnai háború stratégiai teherré teszi Oroszországot Kína számára.
 • Az amerikai Pentagon új stratégiája akut fenyegetésként fogja leírni Oroszországot, amely azonban nem jelenthet hosszú távú rendszerszintű kihívást, miközben Oroszország katonailag és politikailag gyengébben kerül ki az ukrán háborúból.

Energiaügyi/gazdasági szankciók

 • Az EU közös nyilatkozata megjegyezte, hogy az EU azt követeli, hogy Oroszország hagyjon fel a háborús bűnök elkövetésével Ukrajnában, és az EU kész bezárni az orosz szankciók kiskapuit.
 • Biden amerikai elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államok és az EU összefog, hogy csökkentse a blokk orosz energiától való függőségét; nem kellene támogatnunk Oroszországot Putyin elnök Ukrajna elleni támadását
 • Ausztrália új szankciókat jelentett be Oroszországgal és Fehéroroszországgal szemben, beleértve Lukasenko fehérorosz elnököt és családtagjait is.
 • A CNBC szerint Oroszország azon gondolkodik, hogy bitcoinért adja el olaját és gázát, mivel a szankciók fokozódnak.
 • Az FT szerint a US DoJ vádat emelt négy orosz kormányzati dolgozóért a globális energiaszektort célzó hackerkampányok miatt.

Dedollarizáció

 • A Sputnik szerint az indiai kormány várhatóan a jövő héten hivatalosan bejelenti az INR-RUB fizetési megállapodást, amely lehetővé tenné az amerikai szankciók megkerülését.

Egyéb

 • Észak-Korea megerősítette, hogy a csütörtöki kilövés egy „új típusú” Hwasong-17 volt, és vezetője, Kim közvetlenül irányította az ICBM-tesztet, míg Kim az új ICBM-et fontos elrettentő eszköznek tekinti az atomháborúval szemben. Kim azt is kijelentette, hogy az új fegyver Észak-Korea stratégiai erejét és modernségét mutatja, és hosszú konfrontációra készülnek az amerikai imperializmussal. Továbbá kijelentette, hogy Észak-Korea stratégiai hadereje kész ellenőrizni és megfékezni az Egyesült Államok bármely katonai kísérletét, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy aki megkísérli megsérteni Észak-Korea biztonságát, az drágán fog fizetni
 • A külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok öt oroszországi, észak-koreai és kínai szervezetre és személyre szabott ki szankciókat fegyverek elterjedése miatt.
 • Az indiai külügyminiszter azt mondta, hogy a Kínával folytatott katonai tárgyalások előrehaladást értek el, de a Reuters szerint a kérdéseket még nem rendezték.

Megjegyzések