Ukrán nőket prostitúcióra kényszerítenek, miközben szexuális embercsempészek menekülteket zsákmányolnak

A brit sajtó maroknyi beszámolója szerint a bűnbandák a háború elől menekülő ukrán nőket akarják kihasználni, hogy eladják őket szexrabszolgaságnak.Az ENSZ adatai szerint jelenleg mintegy 1,5 millió ember (főleg nők és gyerekek) menekült el Ukrajnából csak az elmúlt 11 napban. A bandák úgy akarják manipulálni a nőket, hogy először lakóhelyet kínálnak nekik.

Figyelmeztetések érkeztek a lengyelországi rendőrségtől és segélyszervezetektől, akik arra figyelmeztettek, hogy a szexkereskedők megpróbálják elrabolni a hosszú, veszedelmes utazásban elfáradt, kiszolgáltatott lányokat.

A Daily Mail szerint a szexkereskedők legtöbbször "jó szamaritánusoknak" adják ki magukat .


A bűnözők a kísérő nélküli nőknek és gyerekeknek ígéretet tesznek a biztonságos szállásra és ingyenes közlekedésre, és irgalmas szamaritánusoknak adják ki magukat, hogy elcsábítsák őket a hivatalos ellenőrzőpontok biztonságáról.

Az Európai Unió tisztviselői szombaton aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a következő hónapokban akár hétmillió ember is átjuthat a szomszédos országokba, például Lengyelországba, Moldovába, Romániába, Szlovákiába és Magyarországra, ami a kampányolók szerint "zavaró kiugrást fog okozni az embercsempészetben". '.

Ráadásul az ENSZ kedden kijelentette, hogy az Ukrajnából való kivándorlás Európa „a második világháború óta a leggyorsabban növekvő menekültválság” (ami azt jelenti, hogy a helyzet még az elmúlt évtized közepén bekövetkezett szíriai menekültválságnál is rosszabb).

Az ukrán menekültek körében eddig Lengyelország a legnépszerűbb ország, hiszen a szomszédban van. Mindez oda vezetett, hogy megnövekedett az ukrán menekültek száma, akik véletlenszerű autókba ülnek ismeretlenekkel.


Tom Bell, a brit segélyszervezet önkéntese, aki a lengyelországi Medyka határellenőrző ponton dolgozik, mindössze 50 mérföldre az ukrán Lviv városától, a Telegraphnak elmondta: "Sok kétségbeesett ukránt felvesz egy autóba valaki, akivel még soha nem találkoztak, és nem is tesznek ilyet." nem tudom.

Önkéntesek ellenőrizték a személyi igazolványokat, hogy olyan nőket keressenek, akik idegen férfiakkal utaznak, akiket a bűnbandák célpontjai lehetnek.

Az egyik forrás, aki a Daily Mailnek beszélt, azt mondta, hogy látott egy összetűzést egy 27 éves nő és leendő szexkereskedője között.

Eközben egy 27 éves ukrán nő így nyilatkozott a MailOnline-nak: „Hallottam egy barátomtól, aki átment Lengyelországba, és azt mondta, egy sráccal ment, aki azt mondta, hogy ingyen elviszi Varsóba, de amikor odaértek, pénzt kért. .


"Agresszív lett vele, de nem fizikálisan csak azt mondta, hogy tartozik neki a pénzzel, és úgy kell fizetnie, hogy neki dolgozik."

"Kiabálni kezdett, és sikerült elmenekülnie, miközben az emberek figyelték. Terjesztjük az emberek között, hogy vigyázzunk."

Az embercsempészet egyik szakértője azt mondta a Daily Mailnek, hogy a helyzet valószínűleg csak rosszabb lesz.


Lauren Agnew, a CARE jótékonysági szervezet embercsempészet-politikai szakértője a MailOnline-nak elmondta: „Az ukrajnai háború súlyosbodni fogja az embercsempészet helyzetét”.

"Európa-szerte sebezhető dominóeffektus lesz, és a menekülteket egyre nagyobb a kizsákmányolás veszélye."

Hozzátette, hogy megugrott a prostitúcióra kényszerített menekültek száma.


"Bizonyos, hogy az idő előrehaladtával meg fog emelkedni a számuk, amit az emberkereskedők által kizsákmányolt menekültek okoznak, akik potenciálisan szexmunkásként, bűnbandákban, kényszermunkában és háztartási rabszolgaságban végeznek."

"Ezek a bandák a menekültek bizonytalan helyzetét zsákmányolják, és a háború üzleti lehetőség számukra, hogy profitot termeljenek, és bejussanak embereket Európába és végül az Egyesült Királyságba."

A bandák jellemzően a "csali és váltó" valamilyen változatára támaszkodnak: "ingyen utat" kínálnak a nőknek valamelyik európai országba, de amikor megérkeznek, az emberkereskedő ragaszkodik ahhoz, hogy a nőknek most "értük dolgozva" kell visszafizetniük.

Megjegyzések