20 tény a kialakuló globális élelmiszerhiányról, amiktől nem lesz jókedved


A rendkívül riasztó globális élelmiszerhiány már elkezdődött, és az elkövetkező hónapokban csak tovább fog romlani. Tudom, hogy ez nem jó hír, de arra biztatlak, hogy ossza meg a cikkben található információkat mindenkivel, aki teheti. Az emberek megérdemlik, hogy megértsék, mi történik, és megérdemlik a lehetőséget, hogy felkészüljenek. Az a tempó, amellyel a dolgok jelenleg a világon változnak, teljesen lélegzetelállító, de a legtöbb ember azt feltételezi, hogy az élet a megszokott módon folytatódik. Sajnos az igazság az, hogy a szemünk láttára egy nagyon valós planetáris vészhelyzet alakul ki. Az alábbiakban 20 tényt mutatunk be a kialakulóban lévő globális élelmiszerhiányról, amitől a szívedig le kell hűteni…

#1 Franciaország egyik legfontosabb kormányzati tisztviselője azt mondja nekünk, hogy fel kell készülnünk egy „rendkívül súlyos” globális élelmiszerválságra…

Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szerint az EU-nak meg kell küzdenie azzal a lehetőséggel, hogy az ukrajnai háború „rendkívül súlyos” globális élelmiszerválságot okozhat.

2. Joe Biden nemrég bevallotta, hogy az élelmiszerhiány „valódi lesz”, és kormánya most nyíltan az „éhínség” szót használja a közelgő események leírására…

A Biden-kormányzat attól tart, hogy Oroszország ukrajnai inváziója éhínséget okoz a világ egyes részein - mondta a Fehér Ház Gazdasági Tanácsadói Tanácsának elnöke, Cecilia Rouse pénteken a CNBC-nek.

#3 A hírek szerint az élelmiszerárak a német szupermarketekben hamarosan 20 és 50 százalék közé emelkednek …

Néhány nappal azután, hogy Németország a generációk legmagasabb inflációjáról számolt be (a februári fő fogyasztói árindex éves szinten 7,6%-os ütemben szárnyal, és minden várakozást felülmúlt), ami kifejezetten kellemetlen deja vu érzést keltett a helyiekben még azelőtt, hogy az ukrajnai orosz invázió megtörte volna azt a kevés ellátási láncot. és még magasabbra juttatta az árakat a sztratoszférába…

…hétfőn Németország tesz egy lépést a rettegett weimari hiperinfláció visszatérése felé, amikor a Német Kiskereskedelmi Szövetség (HDE) szerint a fogyasztóknak fel kell készülniük egy újabb áremelési hullámra a mindennapi áruk és élelmiszerek esetében, a Reuters szerint az árak németországi szinten a kiskereskedelmi láncok 20 és 50% között robbannak majd

#4 Spanyolországban már elkezdődött az arányosítás …

Spanyolországban az országban az ukrajnai háború kitörése után szinte azonnal szórványos hiány tapasztalható különböző termékekből, például tojásból, tejből és egyéb tejtermékekből. Március elején olyan nagy szupermarketek, mint a Mercadona és a Makro megkezdték a napraforgóolaj adagolását.

#5 Görögországban is elkezdődött az arányosítás …

Görögországban legalább négy nemzeti áruházlánc megkezdte az élelmiszertermékek, például a liszt és a napraforgóolaj adagolását az Oroszországból és Ukrajnából kilépő megbénult ellátási láncok miatti kritikusan alacsony készletek miatt.

#6 A BlackRock vezetője arra figyelmeztet, hogy ez lesz az első alkalom, hogy ez a generáció „bemegy egy boltba, és nem tudja megszerezni, amit akar”

Kedden a BlackRock Inc. elnöke, Rob Kapito azt mondta a texasi austini közönségnek, amelynek a Texas Független Producerek és Jogdíjtulajdonosok Szövetsége adott otthont, hogy a Bloomberg szerint egy egész fiatal generáció gyorsan rájön, mit jelent hiánytól szenvedni .

„Ez a generáció most először megy be egy boltba, és nem tudja megszerezni, amit akar” – mondta Kapito. „És van egy nagyon jogosult generációnk, akinek soha nem kellett áldozatot hoznia.”

#7 Tavaly ilyen időszak óta néhány műtrágya ára akár 300 százalékkal is emelkedett .

#8 Sok afrikai gazdálkodó egyáltalán nem engedheti meg magának a műtrágyát ebben az évben, és az előrejelzések szerint ez olyan mértékben csökkenti a mezőgazdasági termelést, amely „100 millió embert” képes ellátni …


Az elmúlt 18 hónapban megháromszorozódó árak miatt sok gazdálkodó fontolgatja, hogy lemond-e az idei műtrágyavásárlásról. Sebastian Nduva, az AfricaFertilizer.Org kutatócsoport programmenedzsere szerint ez azt jelenti, hogy a növekedési potenciál miatt régóta hirdetett piac csaknem harmadával csökken.

Ez 30 millió tonnával csökkentheti a gabonatermelést, ami 100 millió ember élelmezésére elegendő.

#9 Oroszország általában az egyik legnagyobb műtrágyaexportőr a világon

Oroszország kulcsfontosságú globális szereplő a földgázban, a műtrágyagyártásban. A magasabb gázárak és a kínálat szűkítése tovább növeli a műtrágyaárakat. Oroszország a három fő műtrágyacsoport (nitrogén, foszfor és kálium) egyik legnagyobb exportőre. A fizikai kínálat szűkítése tovább növelheti a műtrágyaárakat.

#10 Egy tipikus évben Oroszország és Ukrajna együttesen a világ teljes búzaexportjának körülbelül 30 százalékát adja.

#11 Afrika búzaimportjának fele általában Oroszországból vagy Ukrajnából származik .

#12 Más nemzetek még jobban támaszkodnak az oroszországi és ukrajnai búzaexportra , mint Afrika

Örményország, Mongólia, Kazahsztán és Eritrea gyakorlatilag az összes búzáját Oroszországból és Ukrajnából importálta, és új forrásokat kell keresnie. De sokkal nagyobb felvásárlókkal versenyeznek, köztük Törökországgal, Egyiptommal, Bangladessel és Iránnal, amelyek búzájuk több mint 60 százalékát a két hadviselő országból szerezték be.

#13 Egy orosz tisztviselő arra figyelmeztet, hogy nemzete hamarosan csak „barátságos nemzeteknek” exportálhat élelmiszert …

Egy orosz kormánytisztviselő azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország csak az általa „barátságosnak” tartott nemzetekre korlátozza létfontosságú élelmiszerexportját.

Dmitrij Medvegyev, egy magas rangú orosz biztonsági tisztviselő, aki korábban az ország elnöke volt, azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország hamarosan elvághatja a Nyugatot az élelmiszerexporttól.

#14 Pénteken bejelentették, hogy Iowában újabb 5 millió tojást tojó csirkét kell leállítani a madárinfluenza miatt.

#15 Csak Iowában a madárinfluenza áldozatainak száma 13 millió fölé fog emelkedni a legutóbbi incidens következtében.

#16 Összességében így néz ki jelenleg a madárinfluenzában elhunytak száma : „22 millió tojást tojó csirke, 1,8 millió brojlercsirke, 1,9 millió jérce és egyéb kereskedelmi csirke, valamint 1,9 millió pulyka”.

#17 Kína mezőgazdasági minisztere bejelentette, hogy az őszi búza betakarítása Kínában a „történelem legrosszabb” lehet .

#18 Figyelmeztetést kapunk, hogy az Egyesült Államokban az őszi búza betakarítása katasztrofális lesz a súlyos szárazság miatt.

#19 Egy közelmúltbeli interjú során egy prominens amerikai farmer kijelentette, hogy a legtöbb amerikai nem fogja szeretni, ha „az élelmiszerszámlája havi 1000,00 dollárral nő” .

#20 Az ENSZ Élelmezési Világprogramjának vezetője azt mondja, hogy amivel a bolygó most szembesül, semmihez sem hasonlítható a második világháború óta

„Ukrajna csak tetézte a katasztrófát a katasztrófával” – mondta David M. Beasley, a Világélelmezési Program, az ENSZ napi 125 millió embert tápláló ügynökségének ügyvezető igazgatója. "A második világháború óta még a közelébe sem volt példa erre."

Újra és újra figyelmeztettek bennünket, hogy eljön ez a nap , és most itt van.

Ahogy a cikk elején mondtam, remélem, hogy a lehető legtöbb emberrel megosztja ezt az információt, mert ez a válság valóban minden férfit, nőt és gyermeket érint az egész bolygón.

Egész életemben soha nem láttam ehhez hasonlót, és a körülmények napról napra romlanak.

Valóban rémálomszerű globális élelmiszerválság van rajtunk, és ártatlan emberek százmilliói fognak szenvedni emiatt.

Megjegyzések