AZ UKRÁN TOCHKA-U KRAMATORSK ÚJABB VÉRES PROVOKÁCIÓJA. CIVILEK TUCATJAI HALT MEG (18 ÉV FELETTI KÉPEK)
 Az orosz védelmi minisztérium kommentálta az AFU civilek elleni kramatorszki támadását, tagadva Kijev minden vádját az orosz erőkkel szemben. Íme néhány részlet, amelyet az orosz minisztérium osztott meg:

” Annak érdekében, hogy Oroszországot a Kramatorszk pályaudvar elleni állítólagos rakétacsapással vádolják, a kijevi rezsim fényképeket osztott meg a közösségi oldalakon azokról a Tochka-U hordozórakétákról, amelyek részt vettek az „Allied Resolve-2022” orosz-fehérorosz hadgyakorlaton 2022 februárjában. . Ügyeljenek arra, hogy a Kijev által az „Allied Resolve-2022” gyakorlatokról közzétett összes fotó nem ábrázol orosz rakétarendszereket.

Frissített adatok szerint a Kramatorszk pályaudvar elleni támadást az ukrán fegyveres erők rakétaosztálya hajtotta végre a várostól 45 kilométerre délnyugatra fekvő Dobropillya település területéről.

A kijevi rezsim Kramatorszk állomásra mért csapásának célja az volt, hogy megzavarja a lakosság tömeges távozását a városból, hogy „emberi pajzsként” használhassák őket az ukrán fegyveres erők pozícióinak védelmében, mint sok más településen.

Basurin DPR-képviselő viszont azt állította, hogy a Kramatorszk elleni támadás során az ukrán hadsereg egy kazettás robbanófejjel felszerelt Tochka-U rakétát használt, körülbelül 30 ember meghalt, körülbelül 100-an megsérültek.
Április 8-án egy ukrán Tochka-U rakéta csapódott a Kramatorszk város vasútállomásába. Ennek eredményeként polgári áldozatok vannak.

Az Ukrán Vasutak vezetője, Alekszandr Kamysin arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be a Kramatorszk pályaudvarra.

Az előzetes adatok szerint körülbelül 30 civil meghalt, és körülbelül 100-an megsebesültek.

A felvételek alapján civilek a városból való kitelepítésre készültek. A rakéta maradványra ez van írva: „(bosszú) A gyerekekért”.

Ukrajna azonnal azt állította, hogy a támadást orosz erők hajtották végre egy kazettás robbanófejű Iskander rakétával.

A helyszínről megosztott felvételek alapján kiderült, hogy a csapást egy „Tochka-U” rakétával hajtották végre, amelyet csak az AFU (ukrán haderő) használ.

A kijevi hatóságok már elvesztek követeléseikben. Míg a hírhedt Arestovich és Kirilenko úr azt állította, hogy orosz Iskander rakétáról van szó, Zelenszkij elnök meggondolta magát, és tisztázta, hogy ez nem Iskander, hanem egy Tochka-U rakéta, csak orosz.
Felső fotó a Tochka U komplexum rakétájáról, amely Ukrajnával áll szolgálatban

Középső fénykép: Kramatorszkban leesett rakéta töredékei.

Alsó fotó az Iskander-komplexum rakétája.


Image shows rocket on ground
Image shows shelled out cars outside station
Image shows intact missile on ground

Eközben az MSM már terjeszti az orosz Iskander rakétával kapcsolatos állításokat, és az orosz erőket okolja a civilek újabb hamis mészárlásáért.

Kramatorsk városa továbbra is az AFU ellenőrzése alatt áll. Az ukrán fél ilyen provokációjának számos oka van, amelyek előnyösek a kijevi náci rezsim számára. Donbass lakosságát, beleértve Szlavjanszkot és Kramatorszkot is, az AFU hűtlennek tartja, így könnyen feláldozhatók. Az orosz erők elleni újabb médiabotrány célja a kijevi rezsim nyugati szövetségeseinek megsajnálása és az AFU katonai ellátásának növelése, valamint az európai országok biztosítása arról, hogy további szankciókra van szükség a „kegyetlen” orosz lakosság ellen, annak ellenére, hogy tény, hogy ezek a szankciók sértik az európai országok lakosságát.

Nem ez az első olyan eset, amikor az AFU civilek elleni csapásokat mért a Donbass régióban, amely szándékosan civilek tömegeit célozta meg.

Március 14-én délelőtt, helyi idő szerint 11 óra 20 perc körül az ukrán egységek egy kazettás lőszerrel felszerelt Tochka-U taktikai rakétával csapást mértek Donyeck központjába. Több tucat embert öltek meg. A csapás a város központját célozta, ahol nincs katonai infrastruktúra vagy felszerelés. A civileket szándékosan választották ki célpontnak. A kijevi rezsim nacionalista egységei kazettás lőszerrel igyekeztek minél több város lakosát eltalálni a város központi részén.

Több tucat ukrán Tochka-U rakéta céloz naponta olyan városokat és közeli területeket, amelyek a DPR és az LPR ellenőrzése alatt állnak. Ezeket az eseteket azonban az MSM elhallgatja.


A mai, civilek lemészárlása Kramatorszkban nem véletlen, hanem egy újabb háborús bűncselekmény, amelyet a kijevi rezsim követett el a lakosság ellen.

Megjegyzések