Most Olyan Szavakat Használnak, Mint Az „Éhínség” És Az „Éhezés”, Hogy Elmondják, Mi Következik


Írta: Michael Snyder
Nagyon sok információt szeretnék megosztani veletek ma, és mindent megteszek, hogy rövid legyen. Figyelmeztetni kell azonban, hogy ez a cikk a szokásosnál hosszabb lesz. A globális események most olyan gyorsan haladnak, és úgy gondolom, hogy az elkövetkező hónapokban még gyorsabban fognak haladni. Sajnos azok a változások, amelyeknek szemtanúi vagyunk, nagyon is valódi hatással lesznek minden férfi, nő és gyermek mindennapi életére az egész bolygón. Amint arról az előző bejegyzésben beszéltem , globális élelmiszerhiány érkezett. Valójában a Kongresszus tagjai most olyan szavakat használnak, mint az „éhínség” és az „éhezés”, hogy leírják, milyen állapotok lesznek hamarosan az egész világon.

Például Joni Ernst amerikai szenátor éppen azt mondta a Fox Business-nek, hogy bolygónkra „közelgő éhínség” néz szembe …

Az ukrajnai termelés mintegy 40-45 százalékát csökkentik az idén a háború és az ültetési szezonban jelentkező készletek szűkössége miatt. És tudjuk, hogy Ukrajna is mintegy 400 millió embert támogat világszerte élelmiszertermékeivel. Látjuk tehát, hogy közeleg az éhínség . És hallottam David Beasley-től a Világélelmiszerbanktól, hogy most az éhezőktől kell szednie az éhezőket.

Cory Booker amerikai szenátor pedig korábban arra figyelmeztetett, hogy hamarosan több tízmillió ember hal meg éhen


„A Kongresszus demokratáinak és republikánusainak gyorsan össze kell fogniuk, és jóvá kell hagyniuk a sürgősségi globális élelmiszersegélyt annak érdekében , hogy megakadályozzák, hogy emberek tízmilliói, köztük gyerekek milliói haljanak éhen ” – mondta Cory Booker szenátor, demokrata New Jersey-ből a Reutersnek. .

Nem túloznak.

Még Joe Biden is elismerte nemrég, hogy az élelmiszerhiány „valódi lesz”.

Az egyetlen dolog, ami reménysugárt adhat, az az ukrajnai háború befejezése.

De úgy tűnik, ez nem fog megtörténni egyhamar. Volodimir Zelenszkij pénteken a Fox Newsnak adott interjújában kijelentette, hogy nemzete nem fogad el kevesebbet, mint a háborúban elért „győzelmet”…


A különjelentés munkatársa, Bret Baier péntek este interjút készített Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, sokféle témát érintve, többek között arról, hogyan néz ki Ukrajna győzelme, és mit remél Putyin elérni.

Baier az interjú elején megkérdezte az ukrán vezetőt, hogyan vélekedik a „háborúnak végében”, és arra készteti Zelenszkij magyarázatát, hogy országa számára csak a „győzelem” lesz elfogadható.

Sok sikert mindehhez.

Most, hogy az oroszok kivonták erőiket Kijevből, hogy a keleti frontra összpontosítsanak, sokkal kisebb nyomás nehezedik Zelenszkijre a békemegállapodás megkötésére.

És az a tény, hogy ez a konfliktus az egyik legnagyobb hírességgé tette őt az egész bolygón, valójában arra ösztönzi, hogy folytassa.

Eközben emberek milliói és milliói szenvednek már mélyen. Szomáliában arra figyelmeztetnek bennünket, hogy „közelgő éhínség” van az ajtó előtt…Amit most látunk, az a közelgő éhínség, amely hasonló a 2010/2011-es évhez, amelyben több mint negyedmillió ember halt meg – köztük 133 000 öt éven aluli gyermek. Bár néhány adományozó kötelezettséget vállalt a Szomália Humanitárius Reagálási Terv (HRP) finanszírozására, amely 1,5 milliárd USD-t keres, a szomáliai humanitárius szükségletek kielégítéséhez szükséges finanszírozás 4%-át sem különítették el. Az új koronavírushoz hasonlóan, amely számos szomáliai háztartást érintett, az ukrajnai válság is ösztönözte az inflációt és a növekvő költségeket Szomáliában, különösen az élelmiszer- és energiaköltségeket egy olyan időszakban, amikor a családok már hihetetlenül kétségbeesettek.

A szomáliai helyzet azért vált ilyen kétségbeejtővé, mert ez a nemzet általában búzának több mint 90 százalékát Oroszországból vagy Ukrajnából szerzi be…


Végül Afrika szarván már 13 millió ember éhezik. Etiópia búzájának mintegy 40 százalékát Oroszországból és Ukrajnából, Kenya 30 százalékát, Szomália pedig több mint 90 százalékát importálja.

Eközben Jemenben az élelmiszerválság csak tovább eszkalálódik. Egy férfi, akivel nemrégiben interjút készítettek, bevallotta, hogy ő és családja „úgy élnek, mint a hangyák”


A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a világ történelmi éhínséggel néz szembe. Az ukrajnai háború csak egy a sok probléma közül, amelyek az élelmiszerek globális elosztását sújtják.

Jemenben Ghalib al-Najjar kihagyja az étkezéseket, hogy gyermekei elegendő ételhez jussanak. Azt mondja, ő és családja „úgy élnek, mint a hangyák vagy a halak… megesszük, amit találunk”.

Peruban az üzemanyag- és élelmiszerárak gyorsan emelkedő árai hatalmas országos tiltakozásokat váltottak ki


A Peruban zajló heves tiltakozási hullám megmutatja, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió milyen hatással van a piacokra szerte a világon, nyugtalanságot vált ki és mélyíti a politikai megosztottságot.

Eredetileg az üzemanyagárak emelkedése váltotta ki a tiltakozásokat, amelyek a múlt héten kezdődtek, de gyorsan felvonulásokkal és útlezárással járó kormányellenes tüntetésekké fokozódtak.

Eddig legalább hat ember meghalt a káoszban, és a tüntetők továbbra is legalább kilenc fő utat blokkolnak.

Afganisztánban a becslések szerint a teljes lakosság 95 százalékának nincs elég élelme mostanság...


Afganisztán korábban is súlyos éhezési válsággal szembesült. Két évtizeddel ezelőtt az országban az emberek annyira éhesek voltak, hogy vadfüvet ettek.

Ám az országban jelenleg példátlan a helyzet.

A szokatlanul hideg tél és az elmúlt évtizedek legrosszabb aszálya miatt súlyosbítva a tálibok hatalomátvételével járó gazdasági felfordulás az afgánok 95%-át elegendő élelem nélkül hagyta.

Ilyet már nagyon régen nem láttunk.

Összességében a Világélelmezési Program arra figyelmeztet bennünket, hogy „285 millió ember éhezik”A Világélelmezési Program becslései szerint 285 millió ember éhezik.

A Világélelmezési Program vezetője, David Beasley volt dél-karolinai kormányzó szerint a világ élelmiszerellátása már az ukrajnai háború előtt katasztrófával szembesült.

„Már most is nagyon szűkösek vagyunk a pénzeszközökben, és most Ukrajnával 50 százalékos takarmányadagot kapunk az emberek számára, például Jemenben nyolcmillió embernek csökkentettem az 50 százalékos adagot. Niger, 50 százalékos adag, Csád 50 százalékos adag. És 50 százalékuk nem rendelkezik semmivel, azoknak, akiknek rendkívüli szükségük van” – mondta Beasley.

Természetesen ez csak a kezdet. Amint arra kifejezetten figyelmeztettem az Elveszett próféciákban és a 7 éves apokalipszisben , a körülmények végül sokkal súlyosabbak lesznek, mint jelenleg.

Itt az Egyesült Államokban még senki sem éhezik, de a megélhetési költségek ijesztő ütemben emelkednek.

A Bloomberg jelentése szerint egy átlagos amerikai háztartásnak 5200 dollárral többet kell költenie ahhoz, hogy ugyanolyan életszínvonalon éljen, mint tavaly…


"Az infláció azt jelenti, hogy az átlagos amerikai háztartásnak idén 5200 dollárral (havi 433 dollárral) többletet kell költenie ugyanazért a fogyasztási kosárért" - írja a Bloomberg Economics.

Havonta további 433 dollárt kell költeni, hogy ugyanannyit kaphasson, ez egy borsos, sőt hatalmas költség – különösen azoknak a szülőknek, akik már most is küzdenek azért, hogy tetőt tartsanak gyermekük feje fölött, és ételt az asztalon.

Történelmi ellátási láncunk válsága pedig csak tovább súlyosbodik.

Valójában a számítógépes chipek várakozási ideje újabb rekordot döntött


A félvezető szállítások várakozási ideje enyhén emelkedett márciusban, új csúcsra rúgva, miután a kínai leállások és egy japán földrengés tovább nehezítette az ellátást.

A Susquehanna Financial Group kutatása szerint az átfutási idők – a chip megrendelése és kiszállítása között eltelt idő – két nappal, 26,6 hétre nőtt a múlt hónapban.

A rendszer összeomlik körülöttünk, és valóban a teljes gazdasági összeomlás korai szakaszában járunk.

Kezdetben a legszegényebb nemzetek fognak a legtöbbet szenvedni.

Millió és millió ártatlan embernek nincs elég ennivalója jelenleg, és ez a szám napról napra nőni fog.

Általában a legtöbb amerikai nem fordít túl sok figyelmet arra, hogy mi történik a világ másik felén, de az élelmiszerhiány az Egyesült Államokban is növekszik.

Tehát ha neked és családodnak van elég ennivalója ma este, akkor nagyon hálásnak kell lennie, mert legalább most te vagy a szerencsések egyike.


Megjegyzések