Orosz területet támad az ukrán hadsereg. Korábban parancsba volt adva, hogy Oroszország területén is indíthatnak támadást.


Április 14-én az ukrán erők eltalálták Klimovo határ menti falut az orosz Brjanszk régióban. A támadás következtében 7 ember megsérült, köztük egy gyerek.

Az orosz nyomozóbizottság megerősítette a támadást. Kiderült, hogy két ukrán katonai helikopter legalább 6 légicsapást hajtott végre civilek ellen Klimovo faluban.


” 2022. április 14-én két nehéz támadófegyverrel felszerelt harci helikopter segítségével az Ukrán Fegyveres Erők Fegyveres Erői illegálisan megszállták az Orosz Föderáció légterét. Alacsony magasságban haladva legalább 6 légicsapást hajtottak végre lakóépületekre a Brjanszki régió Klimovszkij körzetében található Klimovo faluban.

A közvetlen találatok és a lövedékrobbanások következtében a falu Zarecsnaja és Lenin utcájában legalább hat lakóépület megrongálódott, hét ember különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett, köztük egy 2020-ban született kiskorú gyermek.” – áll a jelentésben.

Helyi hírek szerint három áldozat állapota súlyos. Mindannyian kórházba kerültek, köztük egy gyermek és egy terhes nő.


Április 10-én Vlagyimir Zelenszkij Ukrajna elnöke elrendelte, hogy támadják meg az Orosz Föderáció területét. A fenti videón az látható, hogy az AFU egység parancsnoka Zelenszkij ukrán elnök rendeletére hivatkozva azt a feladatot adja beosztottjainak, hogy támadják meg az Orosz Föderáció területét. Az egység parancsnoka meghatározza azt a feladatot, hogy harcosai lehetőleg az Orosz Föderáció Belgorod területére haladjanak.


Jelentem a személyzetnek Ukrajna elnökének rendeletét. Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara határozatának jóváhagyása az Orosz Föderáció Ukrajna elleni, folyamatban lévő nagyszabású katonai agressziójával kapcsolatban a Legfelsőbb Főparancsnok javaslata alapján a (2) bekezdés szerint. , 17, első rész, Ukrajna Alkotmányának 116. cikkelye Ukrajna törvénye a hadiállapot jogi rendszeréről, utasítom az ukrán védelmi minisztériumot, az ukrán vezérkar főnökét, hogy készítse fel a fegyveres erők teljes személyi állományát Ukrajna: Szárazföldi erők, Ukrajna Légiereje, Haditengerészeti Erők, Légideszant rohamcsapatok, Különleges Műveleti Erők, Területi Védelmi Erők az agresszor elrettentésére és a területén folytatott harci műveletek végrehajtására. Az AFU egységeinek felkészítése támadó akciókra Belgorod városa és az Orosz Föderáció Belgorod régiója irányába. Vigye el a megrendelést a személyzethez, és rövid időn belül készen áll a végrehajtásra. A parancs végrehajtásának ellenőrzését az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnyija bízza meg. Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke, 2022.04.10. Mindenki érti?

- Igen Uram!

– Tehát megtartottuk a földünket, és most (háborúba) indulunk Oroszország ellen! Kész vagy?

- Igen Uram!


Megjegyzések