Kiszivárogtatás a 3. világháború érdekében


A célja ennek a kiszivárogtatásnak egyértelműen az, hogy Moszkva berágjon és felgyorsuljon a 3. világháború folyamata. 


Az eszkalációnak tűnő események, valamint Washington egyre elmélyülő és talán egyre közvetlenebb szerepe az ukrajnai Oroszország elleni harcban új felfedések közepette az NBC elhozza nekünk ezt a pofátlanságot …” Az Egyesült Államok által megosztott hírszerzés segített Ukrajnának elsüllyeszteni a Moszkva orosz cirkálót – mondták amerikai tisztviselők az NBC-nek. Hírek, amelyek megerősítik az amerikai szerepvállalást Vlagyimir Putyin zaklatott ukrajnai inváziójának talán legkínosabb csapásában."

Később kiszivárgott egy kép a Moszkva április 15-i elsüllyesztéséről

Emlékeztetőül arra, hogy az állítás milyen óriási jelentőségű – és mennyire veszélyes egy hatalmas eszkalációt jelent –, a Moszkvát az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajójának tartották, 510 fős legénység volt a fedélzetén, mielőtt a Neptun tengerjáró hajók elleni rakétái elértek volna. közvetlen találat április közepén, és ez volt a legkínosabb egyetlen csapás Putyin elnök háborús erőfeszítéseire az egész konfliktusban.

"A támadás azután történt, hogy az ukrán erők megkérdezték az amerikaiakat egy, a Fekete-tengeren Odesától délre közlekedő hajóról - közölték amerikai tisztviselők az NBC News-nak" - folytatja a jelentés. "Az Egyesült Államok Moszkvaként azonosította a hajót" - mondták a tisztviselők, és segítettek megerősíteni a helyét, majd az ukránok célba vették a hajót . Ez azután történt, hogy a NY Times előző este egy jelentésben felfedte, hogy az információk megosztásának nagy része az orosz csapatok és felszerelések mozgására irányul.

További részletek szerint névtelen amerikai vezető tisztviselők alapján :


Az Egyesült Államok nem tudta előre, hogy Ukrajna a Moszkvát veszi célba , és nem vett részt a sztrájkról szóló döntésben. Ukrajnával megosztják a tengeri hírszerzést, hogy segítsenek neki védekezni az orosz hajók támadásai ellen – tették hozzá a tisztviselők.

Az Egyesült Államok szerepéről a süllyedésben korábban nem számoltak be.

Biden adminisztrátorai a Moszkva elsüllyedését követő napokban viszonylag hallgattak, ami arra utalhatott, hogy többet tudtak a részletekről, mint amennyit csendes nyilvános álláspontjuk engedett.

Megjegyzések