Medvegyev: hosszas egyeztetés nélkül Oroszország kénytelen nukleáris fegyvereket bevetni, ha a nyugat átlépi a veszélyhatárt

The rage of Putin's understudy, former Russian president Dmitry Medvedev 

 Dmitrij Medvegyev , az orosz Biztonsági Tanács alelnöke újabb figyelmeztetést adott ki a nukleáris fegyverek nyugat irányába történő bevetése miatt a Telegramon

"Ismét emlékeztetnem kell önöket – azoknak a süketeknek, akik csak önmagukat hallják. Oroszországnak joga van nukleáris fegyvereket használni, ha szükséges, előre meghatározott esetekben, szigorúan összhangban az állam nukleáris elrettentés terén folytatott politikájának alapjaival. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen típusú fegyverrel támadják meg. Vagy ha a hagyományos fegyverek bevetésével történő agresszió államunk létét fenyegeti. Erről közvetlenül beszélt nemrég Oroszország elnöke.

Emellett mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az atomfegyverek megjelenését ellenséges szomszédainknál. Például a náci Ukrajnában, amelyet ma közvetlenül a NATO-országok irányítanak.

Ha az Oroszországot érintő fenyegetés meghaladja a megállapított veszélyhatárt, akkor reagálnunk kell. Engedély kérése nélkül, hosszas egyeztetés nélkül. És ez biztosan nem blöff.

Képzeljük el, hogy Oroszország kénytelen a legfélelmetesebb fegyvert bevetni az ukrán rezsimmel
szemben, amely nagyszabású agressziót követett el, ami államunk létére nézve veszélyes. 

 És egy burkolt megfenyítéssel zárta...

Úgy gondolom, hogy a NATO még ebben a helyzetben sem fog közvetlenül beavatkozni a konfliktusba. Hiszen Washington, London és Brüsszel biztonsága sokkal fontosabb az észak-atlanti szövetség számára, mint Ukrajna sorsa, amelyre senkinek sincs szüksége, még akkor sem, ha bőségesen el van látva különféle fegyverekkel. "

Megjegyzések