Putyin részleges mozgósítást jelentett be Ukrajnában a háború eszkalációjában, és azt mondja, hogy a Nyugat "el akarja pusztítani Oroszországot"

 Ukraine Conflict Increases Risk of Nuclear War, Former Intel Chief Warns

Orosz elnök egy országos beszédében, amely a keddi főműsoridőben elhalasztotta a főműsoridőt, és négy ukrajnai régióban szavaztak az Oroszországhoz való csatlakozásról, szerda reggel Vlagyimir Putyin ugyanakkor megfogadta, hogy minden szükséges eszközt bevet Oroszország és ígéretet tett az Oroszország által már megszállt területek annektizálására, növelve ezzel a hét hónapja tartó konfliktus tétjét. 

Nukleáris fegyverek bevetéséről is beszélt !!!!!!

 


Putyin a lépéseket „sürgős, szükséges lépéseknek Oroszország szuverenitásának, biztonságának és területi integritásának védelmében” nevezve kijelentette, hogy Oroszország a NATO teljes erejével harcol. Az Egyesült Államok és szövetségesei – mondta – Oroszország „elpusztítására” törekszenek.

A részleges mozgósítás azt jelenti, hogy a tartalékosokat katonai szolgálatba állítják be – mondta Putyin azonnali kezdéssel. A honvédség csak tartalékosokat, illetve a nemzeti szolgálatot teljesítőket veszi igénybe – mondta az elnök, és azt ígérte, hogy számukra további képzésben részesülnek, az aktív szolgálatot teljesítőknek megillető juttatások mellett.

Az intézkedés az adott körülmények között "ésszerű és szükséges" - jelentette ki Putyin, hozzátéve, hogy már aláírta a behívás azonnali megkezdésére vonatkozó parancsot.

Putyin beszédében azzal vádolta Kijevet, hogy nyugati szövetségesei közvetlen parancsára elállt a béketárgyalásoktól. Az ukrán kormány tárgyalások helyett NATO által kiképzett csapatokkal erősítette meg katonáit, amelyek közül sokan neonáci szélsőségesek – mondta.

Putyin azzal is vádolta a Nyugatot, hogy "nukleáris zsarolást" alkalmaz Oroszországgal szemben, és megjegyezte, hogy "ha területi integritását veszély fenyegeti, Oroszország mindenképpen be fogja használni a rendelkezésére álló összes eszközt". hogy megvédje az orosz területet. – Ez nem blöff.

A februárban Ukrajnába küldött orosz erők megszerezték a Donyecki és Luganszki Népköztársaság által igényelt területek nagy részét, valamint Ukrajna egyes részeit, és az így létrejött frontvonal az orosz elnök szerint több mint 1000 kilométeren húzódik.

Putyin kommentálta a közelgő népszavazást a két donbászi köztársaságban és Ukrajna két régiójában, amelyet jelenleg nagyrészt orosz csapatok irányítanak. A Luhanszk, Donyeck, Herson és Zaporizzsija tartományokat magában foglaló területek népszavazást jelentettek be arról, hogy Oroszország részeivé váljanak-e, és a szavazás a tervek szerint pénteken kezdődik. Putyin kijelentette, hogy kormánya tiszteletben tartja a négy népszavazás eredményét, és biztonságot nyújt a szavazási folyamatban.

Néhány további figyelemre méltó kiemelés Putyin beszédéből: a tartalékokra vonatkozó szerződések „a részleges mozgósítási időszak végéig”, azaz határozatlan ideig érvényesek
az orosz régiók kormányzói döntik el, hogy kit és hány embert küldjenek a frontra

Putyin teljes mobilizációs rendelete megtalálható a Kreml honlapján , bár a legtöbb nyugati böngészőben le van tiltva. Azt mondja, hogy a mozgósított oroszokat ugyanúgy kezelik, mint a szerződéses csapatokat. A felmentés kritériumai az életkor, az egészségi állapot, a börtönben való tartózkodás és a fegyveriparban végzett munka. Részletek az alábbi (google által lefordított) rendeletből:


Az 1996. május 31-i 61-FZ „A védelemről”, 1997. február 26-i 31-FZ „A mozgósítási képzésről és mozgósításról az Orosz Föderációban” és az 1998. március 28-i szövetségi törvényeknek megfelelően. 53- A katonai szolgálatról és a katonai szolgálatról szóló szövetségi törvény úgy döntök:

1. Részleges mozgósítás kihirdetése az Orosz Föderációban 2022. szeptember 21-től.

2. Az Orosz Föderáció polgárainak katonai szolgálatra való felhívásának végrehajtása az Orosz Föderáció fegyveres erőinél való mozgósítás céljából. A mozgósítás útján katonai szolgálatra behívott Orosz Föderáció állampolgárai szerződés alapján az Orosz Föderáció fegyveres erőinél szolgáló katonai státusszal rendelkeznek.

3. Annak megállapítása, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erőihez mozgósítás útján katonai szolgálatra behívott Orosz Föderáció állampolgárainak fizetése megfeleljen az Orosz Föderáció fegyveres erőinél szerződés alapján szolgálatot teljesítő katonai személyzet fizetésének szintjének. .

4. A honvédségi állomány átvételére vonatkozó szerződések a részleges mozgósítás időtartamának végéig érvényben maradnak, kivéve a katonai állomány katonai szolgálatából e rendeletben meghatározott indokok alapján történő elbocsátásának eseteit.

5. A részleges mozgósítás ideje alatt állapítsa meg a szerződés alapján katonai szolgálatot teljesítő katonák, valamint az Orosz Föderáció fegyveres erőihez mozgósítás céljából katonai szolgálatra behívott Orosz Föderáció állampolgárainak katonai szolgálatból való elbocsátásának következő indokait :

a) életkor szerint - a katonai szolgálat korhatárának betöltésekor;

b) egészségügyi okokból - a katonai orvosi bizottság katonai szolgálatra alkalmatlannak minősítésével összefüggésben, kivéve azokat a katonákat, akik a katonai szolgálatot olyan katonai beosztásban kívánják folytatni, amelyet a meghatározott katonai állomány helyettesíthet;

c) szabadságvesztés büntetés kiszabásáról hozott bírósági ítélet jogerőre emelkedése kapcsán.

6. Az Orosz Föderáció kormányának:

a) részleges mozgósítási tevékenységek finanszírozására;

b) megteszi a szükséges intézkedéseket az Orosz Föderáció fegyveres erői, más csapatok, katonai alakulatok és testületek szükségleteinek kielégítésére a részleges mozgósítás ideje alatt.

8. Az Orosz Föderációt alkotó jogalanyok legmagasabb tisztségviselői biztosítják az állampolgárok katonai szolgálatra való behívását az Orosz Föderáció Fegyveres Erőihez való mozgósítás céljából az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma által meghatározott számban és határidőn belül. az Orosz Föderáció minden egyes jogalanyára vonatkozóan.

9. Biztosítsa az Orosz Föderáció katonai-ipari komplexum szervezeteiben dolgozó polgárainak a mozgósítás céljából történő katonai szolgálatra való behívástól való elhalasztás jogát (az ezekben a szervezetekben végzett munka időtartamára). Az Orosz Föderáció azon állampolgárainak kategóriáit, akiknek halasztási jogot kapnak, és annak megadásának eljárását az Orosz Föderáció kormánya határozza meg.

10. Ez a rendelet a hivatalos kihirdetése napjától lép hatályba.

Putyin beszéde után Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter országos tévébeszédet is mondott, amelyben azt mondta, hogy Ukrajnában „nehézek” a harctéri körülmények.

"Nem Ukrajnával harcolunk, hanem a kollektív nyugattal" - mondta, megjegyezve, hogy a mozgósítás fokozatos lesz, nem egyszeri. További nukleáris fenyegetéseket is hozzátett: "Minden típusú fegyver, beleértve a nukleáris triádot is, teljesíti a feladatát."

Még néhány kiemelés Shoigu beszédéből: A tartalékok behívása mintegy 300 000 fővel növeli az orosz haderőt
"Ezek nem olyan emberek, akik soha nem láttak vagy hallottak semmit a hadseregről."
A hallgatók mentesülnek, és „csak a mobilizációs potenciál 1%-át” használják fel

A részleges mozgósítási bejelentést követően az olaj és az arany megugrott...

...a jövő összeomlott......a Bloomberg dollárindex új rekordszintre ugrott......a hozamok csökkentek...... és az euró még tovább zuhant a paritás alá.És most várjuk a Fed-et.

Megjegyzések